rrg

ELBURG - Het eerstvolgende concert in het Orgelmuseum zal gegeven worden door Willeke Smits, organiste van de Hooglandse kerk in Leiden. Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 9 februari en is gratis toegankelijk. Willeke Smits is niet alleen organiste van de beroemde Hooglandse kerk met een minstens zo beroemd orgel, ze is ook vaste begeleidster van de Leidse Cantorij. Smits studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits, kerkmuziek bij Bernard Winsemius en koordirectie bij Krijn Koetsveld aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze vervolgstudies in koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge. In 2017 was Willeke Smits finalist van de ‘International Sweelinck Competition’ in Amsterdam en Haarlem.

Ze is als ambassadeur van het orgel actief als concertorganist; ze heeft een bloeiende praktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat.

Tijdens het concert in het Orgelmuseum zal zij onder meer composities ten gehore brengen van Johann Adam Reincken, Johann Pieterszoon Sweelinck, Girolamo Frescobaldi, Bach, Buxtehude en een werk van eigen hand.

Het concert op het Leeflang-Boonorgel begint om 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook de museumcollectie bekijken, maar daarvoor is wel de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment