HATTEM - Van sommige oude graven op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhofdijk in Hattem zijn de rechthebbenden niet bekend bij de gemeente. Om in de toekomst eventueel graven te kunnen ruimen is de gemeente op zoek naar rechthebbenden van deze graven. De gemeente gaat bordjes plaatsen bij de graven waarvan geen namen en adressen bekend zijn van rechthebbenden. Eind oktober plaatst de gemeente deze bordjes bij ongeveer 700 graven.

Waarom een oproep?
De gemeente heeft geprobeerd om van alle graven op de begraafplaats nabestaanden te achterhalen. Dit is helaas niet bij alle graven gelukt. Op deze graven plaatst de gemeente bordjes in de hoop op deze wijze nabestaanden te bereiken.

Staat er een bordje bij het graf dat u bezoekt?
Dan is deze mededeling voor u bedoeld. De rechten die op het graf rusten zijn verlopen of niet tijdig overgeschreven op een nieuwe rechthebbende. Ook kan het zijn dat het adres van de rechthebbende niet (meer) bij de gemeente bekend is.

Bent u nabestaande van een overledene in dat betreffende graf? Wilt u dan contact met de gemeente Hattem op nemen? Het kan ook zijn dat u een nabestaande kent van degene die in het graf is begraven. Ook dan wordt u gevraagd dit te melden.

Uw hulp kan mede voorkomen dat een graf of gedenkteken ongewenst geruimd wordt. Overigens gebeurt ruimen niet zomaar. Daaraan vooraf gaat een zorgvuldige procedure. Onderdeel daarvan is het opsporen van rechthebbenden zoals hierboven omschreven. In de komende jaren blijft de gemeente onder andere op deze manier actief zoeken naar nabestaanden.

Waar kunt u zich melden?
Afdeling Burgerzaken in het stadhuis, Markt 1 in Hattem, tel (038) 443 16 16 of e-mailburgerzaken@hattem.nl.

Hier kunt u ook terecht als u vragen hebt of meer informatie wilt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment