kruit

HATTEM - Op 18 januari was het groot feest in verzorgingshuis De Bongerd, afdeling De Hoenwaard, onderdeel van Het Baken, in Hattem. De oudste bewoner, de heer Piet Koehof, vierde zijn honderdste verjaardag. De heer Koehof is lichamelijk goed gezond, maar heeft Alzheimer. Hij is geboren in Amsterdam en woonde lang in de Randstad, totdat zijn dochter, sinds 1974 woonachtig in Nunspeet, hem in 2006 naar de Veluwe verhuisde. In eerste instantie woonde de heer Koehof in Hulshorst, in zorgboerderij Klein Rhijnvis, sinds 2011 is hij een vrolijke bewoner van De Hoenwaard.

De heer Koehof heeft altijd een actief leven gehad. Tot aan zijn pensioen heeft hij in Amsterdam gewerkt als schilder. Zijn arbeidsethos was ongeëvenaard, zo viel hij een keer van de ladder af, dwars door een glazen pui, om uiteindelijk in de serre te belanden. Toevallig kwam hij in een stoel terecht, waarop de bewoner riep “komt u altijd zo binnenvallen?”. De bewoner bood hem vervolgens cognac aan, maar daar wilde de heer Koehof niets van weten: hij wilde terug de ladder op, want als hij dat nu niet zou doen, zou hij dat nooit meer durven.

Na zijn pensioen verhuisde de heer Koehof, samen met zijn echtgenote Willemina de Haas, ook een geboren Amsterdamse, met wie hij in 1942 trouwde, naar Almere. Het was in de polder namelijk beter fietsen dan in de hoofdstad, ook was “Amsterdam Amsterdam niet meer”. Helaas overleed zijn echtgenote in 1998. 

De heer Koehof heeft twee kinderen en drie kleinkinderen, die allemaal aanwezig waren op het verjaardagsfeest. Dochter Fie ten Brink-Koehof: “Al laat zijn geheugen hem in de steek, hij is er nog steeds. En dat moet gevierd worden.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment