b 600 0 16777215 00 images Beeldend Architectuurlezing Amsterdam colleges

KAMPEN -‘Amsterdam zoals je het nog niet eerder hebt beleefd’, dat is wat het publiek kan verwachten van De Amsterdam Colleges. Deze serie boeiende lezingen van architectuurhistoricus Hans de Man staan op dinsdag 5, 12 en 26 februari op het programma!Iedereen kent Amsterdam en heeft gehoord over de bloeiperiode in de Gouden Eeuw. Maar hoe kon onze hoofdstad in relatief korte tijd uitgroeien van onbeduidend vissersplaatsje tot wereldstad? Architectuurhistoricus Hans de Man legt het uit tijdens de boeiende Amsterdam Colleges waarbij hij uitvoerig ingaat op het ontstaan en de ontwikkeling van Amsterdam in de periode van 1200 tot 1750.

De Man: “Ik zoom in op het leven van alledag, de handel, de stadsuitbreidingen, de architectuur en de kunst. Uiteraard staan we stil bij de architecten en bouwers die Amsterdam haar vorm gaven. Tegelijkertijd zien we Amsterdam door de ogen van kunstenaars als Rembrandt, Berckheyde en vele anderen. We analyseren uitvoerig de prachtige plattegronden die bewaard zijn gebleven en leren hoe we de rijke geschiedenis terug kunnen zien in het huidige Amsterdam. Kortom, Amsterdam zoals je het nog niet eerder hebt beleefd!”

Dit zijn de onderwerpen van de lezingen:

Dinsdag 5 februari: ‘Het middeleeuwse Amsterdam’
Dinsdag 12 februari: ‘Het ontstaan van de Grachtengordel en De Jordaan’
Dinsdag 26 februari: ‘Het leven in het Amsterdam van de Gouden Eeuw’.

Voordelig Passe-partout
Bij de architectuurlezingen van Hans de Man staat naast het ‘wat’ ook nadrukkelijk het ‘waarom’ centraal. Daarom is er relatief veel aandacht voor achtergrond en context. Zijn leerzame en boeiende lezingen zijn daarom geschikt voor mensen met én zonder architectuurachtergrond. Aanvang 19.30 uur bij Quintus Kampen, De entree per lezing is €15. Voor de drie avonden kan een voordelig passe-partout gekocht worden van €35. Inschrijven kan hier. Of bel voor meer informatie met de infobalie: tel. 038-3371200.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment