film

KAMPEN - Op zondag 27 januari heeft Filmhuis Kampen een filmprogramma samengesteld rond het thema Vriendschap.  De deuren van de Stadsgehoorzaal gaan om 10.30 uur open en om 11.00 uur begint de eerste film: Das Schweigende Klassenzimmer’ uit 2018 (drama).

Waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit veroorzaakt flink wat onrust en als dit ter ore komt van het ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd met verstrekkende gevolgen voor de scholieren (Kijkwijzer 12 jaar).

Na deze film staat er rond 13.15 uur in de salon een luxe lunch klaar met rijk belegde broodjes, vers fruit, soep, een warme snack en diverse soorten drankjes.

Met een volle buik en nieuwe zin kun je om 14.30 uur kijken naar de film ‘Perfetti Sconosciutti’ uit 2016 (komedie/drama).

Zeven goede vrienden (drie koppels en een vrijgezel) komen samen voor een etentje. Ze besluiten als spelletje om hun mobiele telefoons op tafel te leggen en elk tekstberichtje dat ze ontvangen onmiddellijk te delen met hun tafelgenoten om te bewijzen dat ze niks voor elkaar verborgen houden. Hoe verder de avond vordert worden er meer en meer geheimen aan elkaar onthuld waardoor ze tot de ontdekking komen dat ze minder van elkaar wisten dan gedacht (alle leeftijden).

Na een pauze van 20 minuten (dit drankje is op eigen kosten) gaat het programma om 15.55 uur verder met het tweede deel van de film ‘Perfetti Sconosciutti’. Om 16.30 uur is deze filmzondag ten einde.

Kosten zijn €29,50 voor de gehele filmzondag inclusief een heerlijke lunch.

Reserveren kan tot vrijdag 25 januari via de Stadsgehoorzaal Kampen! (via de resereringslink die deze week op de website wordt geplaatst).

www.stadsgehoorzaalkampen.nl

www.filmhuiskampen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment