rein

ELBURG - Het allereerste concert in het Orgelmuseum in het nieuwe jaar zal gegeven worden door organiste Ingeborg van Dokkum. Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 12 januari en is gratis toegankelijk. Ingeborg van Dokkum is organiste en dirigente en een van de vaste concertorganisten in het museum. Ze studeerde Orgel aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag, waar ze onder meer les kreeg van Hans van Nieuwkoop en Jos van der Kooy. Momenteel is Van Dokkum cantor-organiste van de Bronkerk in Ugchelen en organiste van de Dorpskerk in Bathmen. Ze heeft een uitgebreide lespraktijk en begeleidt diverse koren.

Het concert op het Leeflang-Boonorgel begint om 16.00 uur; de concertzaal van het museum is vanaf 15.30 uur open via de achteringang van het museum, Hondegatsteeg 7. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook de museumcollectie bekijken, maar daarvoor is wel de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Hondegatsteeg 7, (achteringang). Van Kinsbergenstraat 5 (hoofdingang), Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment