kenjeburen

ZWOLLE - Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel Ken je burenorganiseren de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren dit najaar voor de derde keer een tournee met verwante Vlaamse en Nederlandse auteurs langs podia in Vlaanderen en Nederland. Op vrijdag 24 oktober is Ken je Buren te zien bij Waanders In de Broeren. Aanvang 19:00 uur.

De tournee brengt het kruim van de Nederlandse en Vlaamse letteren op het podium. Drie auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse auteur, zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres. Dichter, non-fictie- of proza-auteur: in Ken je buren nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen.

Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Neske Beks en Els Moors brengen een bijzonder en theatraal pleidooi voor het verkennen van de grenzen van de eigen seksualiteit en identiteit, Bernard Dewulf en Miek Zwamborn herkennen in elkaars werk een passie voor beeldende kunst en taal, en Ann Meskens en K. Schippers vertellen hoe een gemeenschappelijke fascinatie voor Jacques Tati uitgroeide tot een vriendschap. In Vlaanderen toert Ann Meskens met Joke Hermsen (o.a. Kairos en Stil de tijd) die in haar werk het maatschappelijke engagement niet schuwt. Presentator Friedl’ Lesage leidt het programma in goede banen.

Op vrijdag 24 oktober is Ken je Buren te zien bij Waanders In de Broeren. Aanvang 19:00 uur. Het volledige Ken je buren-programma en bio’s van de deelnemende auteurs vindt u hier.

Entree € 5,-, inclusief koffie bij aanvang. Reserveer uw kaarten via: communicatie@waandersindebroeren.nl. Wees er op tijd bij: het aantal plaatsen is beperkt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment