aardgas

NUNSPEET/OLDEBROEK  - Op dinsdag 20 november vindt de informatieavond ‘Aardgasvrije nieuwbouw’ plaats in de Veluvine. De gemeente Nunspeet en energieloket Veluwe Duurzaam organiseren deze avond om inwoners met nieuwbouwplannen te informeren over de mogelijkheden van aardgasvrij bouwen. Onafhankelijk adviseur, Nicolaas van Everdingen, behandelt alle aspecten die hierbij komen kijken. Geïnteresseerden uit de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek zijn van harte uitgenodigd.

De Rijksoverheid heeft het besluit genomen dat alle nieuwbouwwoningen aardgasvrij gebouwd moeten worden. Het gaat om alle nieuwbouwwoningen die op of na 1 juli 2018 worden ingediend voor een omgevingsgunning. De gemeente Nunspeet ondersteunt inwoners graag in het oriëntatieproces naar aardgasvrije nieuwbouw. Dit is interessant voor mensen die een kavel hebben gekocht in Molenbeek, maar ook voor inwoners die elders gaan bouwen.

Tijdens de avond gaat adviseur Nicolaas van Everdingen dieper in op het technisch stappenplan rondom aardgasvrij bouwen en het bijpassende financiële plaatje. Aanvullend deelt een huiseigenaar persoonlijke ervaringen over zijn nieuwbouwwoning zonder gas. Bijzonder interessant is de workshop waarbij deelnemers worden meegenomen aan de hand van een casus in het proces van idee tot uitvoering.

Aanmelden
De avond is een initiatief van de gemeente Nunspeet in samenwerking met energieloket en platform voor duurzaamheid Veluwe Duurzaam. Belangstellenden uit de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek kunnen zich aanmelden via www.veluweduurzaam.nl/nunspeet/aardgasvrij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment