bach

KAMPEN - In de schitterende Bovenkerk, klinkt op vrijdag 23 november Bachs muzikale testament: de Messe in b klein. De ‘Hohe Messe’, BWV 232 is een Latijnse mis, waarin de Lutheraan Bach zijn mooiste en beste werken tot een universeel kunstwerk smeedde. Alles wijst erop dat dit was hoe Bach herinnerd wilde worden. Dit wordt gebracht door de Dutch Baroque Orchestra & Dutch Baroque Vocal Consort en solisten o.l.v. dirigent Gerard de Wit. Sopraan Marjon Strijk, alt Oscar Verhaar en tenor Gerd Türk, Bas Peter Kooij. Aanvang 20.00 uur. 

De ‘Hohe Messe’ Bachs opus ultimum

Dit concert is een prachtige opmaat naar kerst. De ‘Hohe Messe’ (BWV 232) is een Latijnse mis, waarin de Lutheraan Bach zijn mooiste en beste werken tot een universeel kunstwerk smeedde. Alles wijst erop dat dit was hoe Bach herinnerd wilde worden – de Mis in b klein is zijn muzikale testament. De meeste onderzoekers gaan er inmiddels vanuit dat Bach zijn mis grotendeels samenstelde uit bestaande muziek, uiteraard vooral uit de cantates. Het werk omspant maar liefst 35 jaren. Het oudste deel is het ‘Crucifixus’, een bewerking uit één van Bachs vroegste cantates uit 1714, en het Et incarnatus est is zijn allerlaatste bladzijden vocale muziek uit 1749. De eerste aanzet voor de complete mis dateert van juli 1733, toen Bach koning August III in Dresden de partijen van een Missa in b klein aanbood. Bach stelde de laatste vijf delen van de mis pas samen toen hij het geheel in 1748-49 in partituur noteerde. Bachs magum opus op vocaal gebied!

Inleiding bij het concert
Voor aanvang van een concert organiseert Dutch Baroque een inleiding. Op deze manier kunt u nader kennismaken met bijvoorbeeld het thema van het concert, meer horen over de componist, de geschiedenis van een stuk of de werkwijze van de componist. De inleiding op de Hohe Messe is gratis bij te wonen en wordt verzorgd door Arie de Bruijn.

Kaartverkoop en prijzen
Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee naar dit concert. Bent u 65 jaar of ouder? Dan krijgt u een reductie. Kaarten zijn ook op de dag van het concert aan de deur te koop. Houd er rekening mee dat alleen contant afgerekend kan worden en dat de kaarten duurder zijn dan in de voorverkoop.

Let op: Aan de deur betaalt u per ticket of product €5,- extra
Eerste en tweede rangs plaatsen zijn niet aan de deur te koop maar uitsluitend in de voorverkoop via de website.

 • Geplaceerde plaatsen:
  Eerste rang (max. 18 met goed zicht op orkest, solisten en koor) €65,-
  Tweede rang         €50,-
  Overige rangen     €40,-
 • Senioren ontvangen een reductie van €1,-
 • Studenten t/m 25 jaar betalen slechts €15,-
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Geen administratiekosten
 • Gratis parkeren op 5 minuten loopafstand
 • Tekstboekje met vertaling en onbeperkt consumptie €5,- (aan de kerk uitsluitend voor aanvang te koop!)
 • Annuleren is niet mogelijk

Tijden
Toelichting vangt aan om 19.00 uur
Deuren open om 19.30 uur
Aanvang concert 20.00 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment