alex

ZWOLLE - Op vrijdagavond 19 oktober komt hoogleraar Economie en Bedrijfskunde en Eerste Kamerlid de heer Rinnooy Kan naar Waanders In de Broeren. Dit naar aanleiding van het verschijnen van zijn persoonlijke memoriaal ‘Bordjes duiken. Ervaringen van een optimist’. Hij zal geïnterviewd worden door Joep Boerboom en vragen uit het publiek beantwoorden.

Dhr. Alexander Rinnooy Kan
Rinnooy Kan, wetenschapper, onderhandelaar, bankier én optimist kent de Nederlandse circuits van macht en invloed van binnenuit en gaf ze jarenlang mede vorm. Het ontwikkelen en overdragen van kennis heeft Rinnooy Kan van jongs af aan als ideaal voor ogen gestaan. En dat is wat hij in dit persoonlijke verslag ook doet; aanstekelijk, intelligent en geestig belijdt hij zijn liefde voor muziek en literatuur, de vreugde van reizen en koken en de kunst van het voorzitten en het onderhandelen.

Bordjes duiken is een elegante zoektocht naar wat de jaren in de wereld van de wetenschap, het bedrijfsleven, de politiek en de kunsten hem aan inzichten hebben opgeleverd. Geen afstandelijk verslag, maar een openhartige persoonlijke ervaring. Rinnooy Kan (1949) was onder meer hoogleraar econometrie en rector magnificus in Rotterdam, voorzitter VNO-NCW (grootste werkgeversorganisatie in Nederland) en de SER en lid van de raad van bestuur van ING. Hij is momenteel hoogleraar Economie en bedrijfskunde aan de UvA en Eerste Kamerlid voor D66.

Via het formulier op: https://www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/lezing-alexanderrinnooy/ kan men zich inschrijven voor de lezing van de heer Rinnooy Kan. De toegang is gratis.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment