zwerf

Door Alida Bosma

We hebben zo’n zin in wandelen dat we al voor 9 uur zondag ’s morgens voor de hekken van park “de hoge Veluwe”staan. Helaas gaat de poort pas om 9 uur open en staan we in de mist een kwartier te wachten. De niet al te dichte mist geeft een sprookjes achtige sfeer in de herfst getooide bos en hei. Het spinrag hangt als versiering tussen de kale takken. De bospaden liggen bestrooit met herfstblad, eikels, tamme kastanjes en beukennootjes, ze dempen het geluid van onze voetstappen. In de mist horen we boven ons de ganzen overvliegen, maar we zien ze niet. Herfst zonder paddenstoelen bestaat niet, ze staan verscholen tussen blad en onder kale natte takken op de grond. Het is stil in het park, maar het is nog vroeg en mistig.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Boma

Het jachtslot Sint Hubertus is door de mist haast onzichtbaar maar in de middag klaart het weer op. De mist verdwijnt en de zon komt door. Het word ook druk. Veel mensen op witte fietsen doorkruisen het park. Ze genieten van de natuur, gaan naar het bezoekers centrum of bezoeken het Kröller-Müller museum, waar de verzamelde kunstwerken van Helene Kröller-Müller staan. Het park wordt wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. Je kan er prachtig wandelen en fietsen.

Als we aan het eind van de wandeling komen willen we graag terug fietsen. Helaas de fietsen zijn op. Op een bankje wachten we op de bus die volgens het bordje over een half uur komt. Na een half uur wachten, nog steeds geen bus. Opeens lezen we dat de bus niet op zon- en feestdagen komt. Gelukkig komen er net twee fietsen terug en opgelucht fietsen we door een zonovergoten park terug naar de auto. Het jachtslot Sint Hubertus zien we nu helder in het landschap staan. In het park de hoge Veluwe beleefden we weer een eindeloze wandeling.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment