top

ELBURG - Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november a.s. zal TOP Theater de bekende Thrillerkomedie "Arsenicum en oude kant" op de planken brengen in 't Huiken te Elburg. De regisseur is dit keer Henk van den Bos, die naast regisseur een allround entertainer is en ook al een beetje een BN-er is (meer info: www.bosevents.nl). Dat Henk meer is dan een regisseur draagt hij wekelijks, tijdens de repetities, over op de spelers. Met veel enthousiasme, gevoel, creativiteit en passie laat hij de spelers groeien in deze boeiende komedie. Het is al een kijkgenot om te zien hoe hij regisseert en aan de spelers de schone taak om al zijn aanwijzingen om te zetten in de uitvoeringen zodat het publiek ook met volle teugen kan gaan genieten.

Tijdens de repetities ziet het er al veelbelovend uit, dus ..... noteer 31 oktober of 1 november in jouw agenda! Zeg het voort!

Deze voorstelling staat ook in het teken van het 25-jarig jubileum van Jeannet Mondria, tevens zal zij met haar 32e premièrerol bovenaan staan in de eregalerij der Toppers.

Bijzonder is dat dit toneelstuk door Joseph Kesselring in 1939 is geschreven en nog steeds wereldwijd wordt vertolkt door amateurverengingen, maar zeker ook de profs, zoals in Nederland door het Thriller Theater. In het seizoen 2007/2008 was deze voorstelling een groot succes bij pers en publiek en daarom werd deze productie in het seizoen 2008/2009 nog enige tijd doorgespeeld. Ook is het verfilmd in 1944(!) met Cary Grant in de hoofdrol en in 1969 als televisiefilm. Kortom, deze topper moest ook een keer door TOP Theater gespeeld worden.

Korte samenvatting
Twee zussen op leeftijd hebben zéér aparte liefdadigheidbezigheden door eenzame mannen via het Panamakanaal uit hun lijden te verlossen. De zussen worden zelfs ondersteund door een Amerikaanse president. De rust wordt verstoord door 'een soort verloren zoon .. euh .. neef' Johan met zijn persoonlijke gelaatspimpoloog Einstein; zij blijken ook dezelfde hobby te hebben maar dan met een ander doel en gaan de strijd aan met de zussen. De onrust wordt vergroot door nog een inwonende neef Martinus met zijn buurmeisje en ook de plaatselijke overheid krijgt steeds meer informatie om in te grijpen. Wie gaat de (liefdadigheid)strijd winnen?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment