bokbierdag 2

ELBURG - Op 22 september zal dit jaar voor de twaalfde keer de bokbierdag plaats vinden. Wederom is het Elburger biergenootschap “Het witte paard” er daarmee in geslaagd het eerste bokbier festival van Nederland te zijn. Zoals gebruikelijk zal het eerste vat bokbier rond 12:15 uur worden binnen gebracht door authentieke botters en aangeslagen worden aan de havenkade in Elburg. Daarna zullen de nieuwe brouwsels worden rondgebracht, onder begeleiding van de “Hellebaardiers”, aan de verschillende bars en restaurants in Elburg. Een muzikale invulling van de dag zal worden gegeven door het stadskapel van Elburg.

Hoewel bokbier altijd geassocieerd wordt met de herfst is in voorgaande jaren gebleken dat het ook uitstekend smaakt bij mooi weer. Het genootschap hoopt daarom weer op veel zon, zoals in veel voorgaande edities. Omdat de terrassen in Elburg dan vol zitten en er daarmee een hoop gezelligheid is in de oude vesting. De hapjes en proefglaasjes bokbier die veelal door de horeca worden aangeboden, dragen daar voor een groot gedeelte aan bij. 

Net als voorgaande jaren zal gelijk met de bokbierdag de historische koetsentocht weer worden verreden. Net als verleden jaar zal de organisatie weer in handen zijn van “de Werfhorstruiters” uit Doorspijk. De tocht zal weer van start gaan bij Autobedrijf Wijnne aan de Oude Harderwijkerweg 73 te Doornspijk om 12:30 uur richting ‘t Harde te vertrekken. Voorafgaand zal de jurering plaats vinden, het terrein is toegankelijk vanaf 08:30 voor deelnemers en publiek.

 Om +/- 13:45 zal de stoet aankomen bij het boerderij museum te Oldebroek hier kan men de koetsen bezichtigen. In Elburg zal het defilé plaatsvinden op de Vischmarkt dit zal rond 16:45 zijn.  Aansluitend vind er een optreden plaats van zeemanskoor “kop van ’t Ende” 

De volledige routebeschrijving van de tocht kunt u inzien op www.dewerfhorstruiters.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment