DSC02430

ZALK - Elk jaar wordt in de winter een fruitbomensnoeidag in Zalk georganiseerd voor wie maar mee wil doen. Dit jaar wordt voor het eerst in september een fruitbomendag gehouden. Het accent ligt op het herkennen van de verschillende fruitrassen. In Zalk staan veel fruitbomen van oude fruitrassen en het is belangrijk om te weten welke er allemaal zijn om zo mogelijk oude rassen te behouden. Goed snoeien is een kunst op zich. Dat gebeurt dan ook altijd onder deskundige begeleiding van Marcel Tross uit Neede. Marcel is een wandelende encyclopedie op het gebied van fruitbomen kweken en snoeien, en bovendien een rasverteller.

In Zalk staan veel fruitbomen van oude fruitrassen en het is belangrijk om te weten welke er allemaal zijn om zo mogelijk oude rassen te behouden.

Op zaterdag 1 september is er ’s ochtends van 9.30 – 11.30 uur gelegenheid om Marcel allerlei vragen te stellen over fruitbomen. U bent dan van harte welkom aan het Kerkplein 6, op het erf van Hero en Suzan. U kunt advies vragen over aanplant van fruitbomen, over mogelijke zomersnoei van de bomen en natuurlijk kunt u te weten komen welke fruitrassen u precies in de tuin of in de boomgaard hebt staan. Hiervoor moet u ongeveer 5 vruchten meenemen en wat blad. U hoort dan de juiste naam met een beschrijving over herkomst en cultuur van de soort.

In de middag loopt u langs een aantal tuinen en boomgaarden om verder te determineren.

Heeft u interesse, loop dan gewoon langs en sluit u aan!

Annette de Boer: olijf32@gmail.com

Marcel Tross: https://www.pomoloog.com/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment