MG 0133

ELBURG - In het Nationaal Orgelmuseum wordt in de maanden juli en augustus elke dinsdagmorgen een gratis marktconcert gegeven. De concerten vinden plaats op het zogenaamde Boonorgel. Dinsdag 14 augustus speelt de Elburger organist Jurjan Lipke in de concertreeks.

Jurjan Lipke is als organist verbonden aan de PKN-gemeente van Elburg, en is daarnaast bestuurslid van het Nationaal Orgelmuseum. Verder is hij de vaste begeleider van het Kamper kamerkoor ‘Kavoca’. Lipke concerteert regelmatig op het Leeflangorgel van het museum en kent het als zodanig door en door.

Het programma voor het concert van dinsdag 14 augustus is als volgt:

- Vater unser im Himmelreich - G. Böhm (1661-1733)

- Sonate in D (Allegro di molto / Adagio e mesto / Allegro) - C. Ph. E. Bach (1714-1788)

- Vater unser im Himmelreich - T. Hagen (1959)

- 'Koekoek en nachtegaal-concert' (Larghetto / Allegro / larghetto / Allegro) - G.F. Händel (1685-1759)

Het concert begint om 11.30 uur en vindt plaats in de Boonzaal. Het duurt ongeveer een half uur. Toegang via de achterzijde van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Wilt u ook het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van 6 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Het eerstvolgende concert wordt gegeven op dinsdag 21 augustus door Gerrit Knikker. De volledige concertreeks (t/m eind augustus) is op de website van het museum terug te vinden: www.nationaalorgelmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment