scheiding

REGIO - Hoe kan ik mijn kind(eren) beschermen tegen de risico's van een scheiding? Kinderen hebben veel last van een scheiding. Soms zoveel dat hun ontwikkeling gevaar loopt. Een verontrustende boodschap die echter tegelijkertijd aangeeft wat er aan dit probleem te doen is. Jullie als ouders kunnen veel van die schade voorkomen.

Om jullie als ouders/opvoeders hierbij te helpen, organiseren de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG's) in de regio Noord Veluwe bijeenkomsten waarbij jullie informatie ontvangen rondom het thema (echt)scheiding .

"Weten jullie hoeveel verdriet wij soms stiekem hebben? Als we de boodschapper moeten zijn. Als we moeten luisteren naar de gemene dingen die jullie over elkaar zeggen. Als we zien dat jullie elkaar negeren waar we bij zijn. Weten jullie wel hoe moeilijk het is om van jullie allebei te houden, terwijl dat soms van 1 van jullie niet mag? Dat we dan maar niks zeggen over hoe leuk het weekend was. We voelen ons verscheurd tussen twee mensen waar we zoveel van houden."

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

- Gevolgen van de scheiding voor kinderen

- Coping mechanismen van een kind

- Communicatie met ex-partner en kinderen

- Loyaliteit problemen

- Wat heeft het kind nodig?

- Samengesteld gezin

- Uitwisseling met andere ouders

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor gescheiden ouders met kinderen of ouders die op dit moment in scheiding zijn. Familieleden, professionals en overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom tijdens de avonden.

De bijeenkomsten vinden plaats op drie verschillende Centra voor Jeugd en Gezin binnen de regio Noord Veluwe. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur is er gelegenheid om binnen te lopen. Hieronder vindt u de data en locaties waar de bijeenkomsten zullen plaatsvinden.

Woensdag 29 oktober CJG Ermelo

Donderdag 30 oktober CJG Nunspeet

Woensdag 5 november CJG Elburg

U kunt zich aanmelden via de plaatselijke Centra voor Jeugd en Gezin gewoon inlopen is ook mogelijk.

Wilt u eerst meer weten dan kunt u contact opnemen met Rico Smit, coördinator Groepswerk CJG 06 41 94 58 77 of stuur een mail naar r.smit@cjgharderwijk.nl.

"Ik vond het erg fijn om met andere gescheiden ouders te praten over de gevolgen van de echtscheiding voor de kinderen. Ik merkte dat er meer ouders zijn die met dezelfde moeilijkheden te maken krijgen. Ik heb een aantal goede tips en adviezen gekregen hoe met bepaalde zaken om te gaan".

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment