trekvogelexcursie foto Geldersch Landschap en kasteelen

HATTEM - Wie mee op zoek wil naar casarca’s en andere trekvogelsoorten gaat op woensdag 25 juli mee op trekvogelexcursie langs De Hoenwaard, het Algemene Veen en de Wiessenbergse Kolk. Deze gebieden zijn het noordelijkst gelegen bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen. Ze liggen ten oosten van Hattem in en op de rand van het IJsseldal. In het Algemene Veen staat hoog en droog een ongekend mooi struweel van jeneverbessen. De Hoenwaard en Wiessenbergse Kolk liggen in de riviervlakte. In dit gebied zijn het hele jaar door veel watervogelsoorten te vinden. De boswachter neemt deelnemers graag mee voor een twee uur durende rondgang door dit vogelrijke gebied.

Bijzonder is dat hier de laatste jaren zo rond eind september vele tientallen casarca’s zijn gespot. Dit zijn geen ontsnapte ‘volièrevogels’, maar wilde vogels die in Oost-Europa (bijv. Hongarije) broeden en de weg naar Nederland hebben gevonden om hier te ruien. Nu we richting de herfst gaan zijn er mogelijk meer trekvogelsoorten te zien, maar alles hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden. Misschien hebben de deelnemers wel geluk en zien ze langs het Apeldoorns Kanaal een ijsvogel voorbijflitsen.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van Begraafplaats Kerkhofdijk 2, 8051 DE Hattem. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Aleid Bosch, tel. (038) 376 94 82.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment