Ijsjesvangen

ELBURG – Vestingstad Elburg heeft het programma rond voor de  gezelligste woensdagen van het jaar: De Vestingdagen. Op de woensdagen 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus vermaakt jong en oud zich binnen de stadsmuren van Elburg. Overdag zijn er naast de markten leuke activiteiten voor de kinderen. ’s Avonds wordt het gezellig op het centrale plein midden in de stad ‘de Vischmarkt’ met live muziek. Op alle woensdagen is er de kleedjesmarkt voor kinderen tot 12 jaar. Deze kleedjesmarkt is alleen voor kinderen bedoeld en deze kunnen worden uitgespreid vanaf 8.00 uur ’s ochtends en duurt tot 17.00 uur. Aan de Bloemstraat en De Ledige Stede verkopen de kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en ander prullaria. De kleintjes draaien ondertussen eindeloos rondjes in de draaimolen op de Vischmarkt.

Kinderprogramma
. Overdag worden de kinderen op de kleedjesmarkt worden kinderen in de stad vermaakt door optredens van artiesten en activiteiten:
- woensdag 18 juli – Pauwer Girls
- woensdag 25 juli – De Muziakale Bij
- woensdag 1 augustus – Frederik & Frederik
- woensdag 8 augustus – Brassband Apeldoorn
- woensdag 15 augustus – Stadskapel Concordia

Kinderdisco
Wegens groot succes is er elke Vestingdag van 18.30 tot 19.30 uur kinderdisco op de Vischmarkt.

Braderie
Tot 15 augustus is er elke woensdag een gezellige braderie binnen de stadmuren. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Alleen op de laatste Vestingdag op 15 augustus is er geen braderie, vanwege de speciale kinderdag. Op die dag is er nog meer aandacht voor kinderactiviteiten verspreid door de hele stad.

Meevaren op een Botter
U kunt meevaren met een authentieke botter en met de grote rondvaartboot (kaarten verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade). En wat dacht u van die eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes een genot voor het oog. Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Zomerconcerten
Iedere woensdag zijn er gratis zomerconcerten in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het prachtige Quellhorst orgel wordt bespeeld door Wilbert Magré. Het programma bestaat onder andere uit: negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt besloten met Vaderlandse liederen.
De optredens vinden plaats op alle vijf de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Live muziek
Op de woensdagavonden is het ouderwets gezellig met muziek op de Vischmarkt. Van 20.00 tot 23.00 uur staan de volgende optredens gepland:

- woensdag 18 juli – 90’s en 00’s party met DJ Ossy en Browbeat
- woensdag 25 juli – Coverband Simpel Zat
- woensdag 1 augustus – Hollandse avond met Guus Bok
- woensdag 8 augustus – Coverband New York
- woensdag 15 augustus - Bassie’s on tour

Kijk voor meer informatie op www.winkelvesting.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment