Bakplezier

HATTEM  - Het Nederlands Bakkerijmuseum staat tijdens de Herfstvakantie – van 11 t/m 25 oktober – in het teken van ‘De speurtocht naar Speculaas’. Alle activiteiten, voor groot en voor klein, spelen zich af rondom deze oer – Hollandse midwinterlekkernij.

Familieshows

Bakker Fred, de museale bakker/entertainer, speelt in het museumtheater de sterren van de hemel. Tijdens zijn demonstraties voor het hele gezin gaat hij in op de smakelijke geschiedenis van speculaas en andere folkloreproducten door de eeuwen heen. Ondertussen maakt hij tal van nostalgische broodjes, vaak met hulp van de aanwezige kinderen. Smakelijk lachen en leren gaan hand in hand!

Bakken door en voor kinderen

Kinderen kunnen dagelijks een eigen speculaaspop maken en versieren onder leiding van onze bakker en baksters. Ze stropen hun mouwen op, doen een schort voor en gaan de slag. Reserveren is niet nodig. De kosten voor deze jeugdactiviteit zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Speculaasbrokken

De bakkers bakken bij toerbeurt en op gezette dagen gevuld speculaas en speculaasbrokken. Als bezoeker kunt u dit bakproces volgen én hen het hemd van het lijf vragen als u thuis aan de slag wilt.

Takkenbosoven

Tot slot wordt tweemaal per week de 19e eeuwse nostalgische takkenbosoven opgestookt. De bakkers en baksters laten u zien hoe houtovenbroden worden vervaardigd. Volg het bakproces en neem na afloop een lekker broodje mee uit de rijk gesorteerde museumwinkel. Dit schouwspel is te zien op woensdag en zaterdagmorgen.

Algemene informatie

Het Nederlands Bakkerijmuseum is te vinden aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem (Gld), tel. 038 -444 1715. Kijk voor tijdstippen en andere informatie op www.bakkerijmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment