SAIL2018a

KAMPEN - Sail Kampen 2018, het grootste Paasevenement van Nederland, wordt volgens de organisatie groter dan alle voorgaande edities: "een groots nautisch cultuurevenement met provinciale, landelijke en internationale allure". De historische Hanzestad Kampen vormt hiervoor van 30 maart t/m 2 april het decor.

Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd worden gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. Zanger Dré Hazes komt met een bandformatie, die dan alleen nog in Ahoy heeft opgetreden, naar Kampen.

Sail Kampen begint op vrijdagavond 30 maart met een vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. De Koggewerf geeft een kijkje in het oude vissersleven. In de naastgelegen Oude Buitenhaven liggen de botters, punters en de bekende Kamper Kogge waaraan de stad haar middeleeuwse rijkdom heeft te danken. Het evenement wordt op maandag 2 april afgesloten met een groots vuurwerk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment