Dellen drie koningenwandeling foto Arie de Knegt

HEERDE -De boswachter van Geldersch landschap & Kasteelen neemt u op zaterdag 6 januari mee op een boeiende Driekoningenwandeling op landgoed De Dellen. Tijdens de wandeling vertelt hij over de ontwikkeling van het landgoed. Ook worden enkele historische plaatsen bezocht. Het laatste uur van de wandeling verblijft u samen op de Renderklippen, waar gekeken en geluisterd wordt naar midwinterhoornblazers. Geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar.

Midwinterhoornblazers

Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20m tot 1.50 m lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Driekoningen (6 januari) Het doel van het blazen is het donker verdrijven en het Licht oproepen. Vanouds een overblijfsel van de joelfeesten, na de kerstening ook de aankondiging van de geboorte van Jezus. Het doel van het blazen is omschreven in het volgende gezegde: ‘Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an’.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Fokko Andringa, tel. 06 - 51 543 444 of Rein Jaarsma, tel. 06 - 20 390 424.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment