Robert Schaaij IMG 6043

KAMPEN – De achttiende editie van theaterfestival Kerst in Oud Kampen verandert de oude binnenstad van Kampen op zaterdag 16 en zondag 17 december weer twee avonden lang in een sprookje; dankzij honderden vrijwilligers kunnen vele tienduizenden bezoekers weer genieten van de meest fantastische acts en voorstellingen. De achttiende editie van Kerst in Oud Kampen belooft weer een verrassende mix te worden; enerzijds zijn er de vertrouwde optredens van jeugdtheateropleiding Ventura en publiekslievelingen zoals de nostalgische kermis op het Van Heutszplein en het historische Keizerskwartier. Maar daarnaast zijn er ook nieuwe elementen in het programma, die de bezoekers zullen verrassen. Zo wordt de Buiten Nieuwstraat omgetoverd tot de ‘straat van het licht’ en staat er op het plein bij de Buitenkerk een gigantische kerstbal, waar het koor ‘Joyfull Sound’ in staat te zingen terwijl het publiek dwars door de kerstbal heen kan lopen.

Nog meer interactie

Kerst in Oud Kampen zet dit jaar in op nog meer interactie met haar bezoekers (ruim 90.000 in 2016). ,,Uit reacties blijkt dat veel mensen het prachtig vinden om bij ons feestje te worden betrokken’’, weet Gerrie Kragt van Kerst in Oud Kampen. ,,Dus niet alleen maar naar een voorstelling op een podium kijken, maar juist het sprookje meebeleven.’’

Opleidingen voor en achter de schermen

Kerst in Oud Kampen biedt veel jeugdige talenten van theateropleiding Ventura de kans om te schitteren op een podium. Maar het theaterfestival biedt sinds een paar jaar ook studenten van opleidingscentrum Landstede uit Zwolle de kans om ervaring op te doen in de logistiek en beveiliging van een groot publieksevenement. ,,Door zowel op als naast de podia te zorgen voor de ontwikkeling van talent, zorgen we voor onze eigen toekomst. Ook na deze achttiende verjaardag’’, aldus Gerrie Kragt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment