bokbier

ELBURG - Op 27 september zal in Elburg de bokbierdag weer plaats vinden. Daarmee is dit het eerste bokbierevenement van Nederland. Het is voor de achtste keer dat biergenootschap "het witte paard" het evenement organiseert. Na een afwezigheid van een jaar zal de historische koetsentocht als vanouds weer op de kalender staan. Het eerste vat bokbier zal aan de haven van het oude centrum van Elburg rond 12:30 uur worden aangeslagen, waarna de vaatjes bokbier weer aan de diverse horeca ondernemingen zullen worden rondgedeeld.

Al sinds 8 jaar vindt rond de vierde zaterdag in september de bokbierdag plaats. Daarmee is dit evenement traditioneel het eerste evenement op de bokbierkalender. En daar zijn ze bij biergenootschap "het witte paard" best trots op. Waar vele evenementen en festivals pas in oktober plaats vinden is dit evenement al twee weken daarvoor. Dat het dan vaak nog mooi weer is kan de bezoekers niet deren. Een goed gebrouwen bokbiertje smaakt per slot van rekening altijd.

Na het aanslaan van het eerste vat bier aan de haven om 12:30 uur , zullen de nieuwe vaatjes bokbier per paard-en-wagen bij de diverse horeca langs worden gebracht. Daarbij zullen ze weer begeleid worden door een dweilorkest en de hellebaardiers. De bewakers uit vervlogen tijden zullen er voor zorgen dat het bier veilig bij de cafés en restaurants zal worden bezorgd.

Na een afwezigheid van een jaar zal de bokbierdag weer samen vallen met de historische koetsentocht. Dit jaar zal de organisatie plaats vinden door de Werfhorstruiters uit Doornspijk. Zij hebben een mooie tocht uitgezet rond Elburg. Voor het aanslaan van het eerste vat bokbier, zullen de aanspanningen om 12.00 uur langs de havenkade in Elburg komen. Om 16:30 uur het officiële defilé afgenomen en zullen de prijzen worden uitgereikt in het centrum van de Elburger vesting. Na het defilé zal zeemanskoor Kop van 't Ede dag muzikaal beëindigen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment