ZWOLLE - Bent u de gehele dag moe en kunt u overal in slaap vallen? Houdt u regelmatig op met ademen gedurende de nacht (slaapapneu)? Of snurkt u 's nachts? Vaak herkent de partner dit beeld dan eerder dan de patiënt zelf. Slaap kan de kwaliteit van je leven behoorlijk beïnvloeden. Te weinig slaap kan onveilige situaties en zelfs gezondheidsrisico's tot gevolg hebben, zoals hartritmestoornissen.

Tijdens de lezing van de Isala Publieksacademie op dinsdag 13 mei a.s. komen bovenstaande aspecten aan bod en wordt ingegaan op de oorzaken van slecht slapen en wat u er aan kunt doen. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is ook te volgen via live de webstream op www.isalapublieksacademie.nl Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn longarts Bart Kuipers, neuroloog Jan Braakhekke, keel-, neus- en oorarts Elisabeth Laurens en psycholoog Femke Popma.

Jan Braakhekke neemt het publiek mee in wat er allemaal gebeurt in je lichaam wanneer je slaapt en welke klachten kunnen ontstaan. Femke Popma is als psycholoog werkzaam bij het Slaapcentrum van Isala, waar ze jaarlijks zo'n 1.000 tot 1.200 patiënten met slaapklachten behandelen. Zij gaat onder andere in op feiten en fabels over het slapen en mogelijke behandelingen. Longarts Bart Kuipers, gaat dieper in op het slaapapneu-syndroom (OSAS), waarbij de ademhaling meerdere malen per uur voor tien seconden of langer stokt en dit gepaard gaat met zware snurkgeluiden. KNO-arts Elisabeth Laurens vertelt meer over de operatieve mogelijkheden met betrekking tot OSAS.

In de lobby staan vertegenwoordigers van organisaties met expertise op het gebied van slaapproblematiek, waaronder het Isala Slaapcentrum, de Apneuvereniging en diverse leveranciers van hulpmiddelen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment