jeugdaward

REGIO - De inschrijving voor het aanmelden van jeugdzorghelden voor de Gelderse JeugdZorg Award is geopend. Het toekennen van de award is een mooie manier om hulpverleners te bedanken voor hun bijzondere inzet. De Gelderse JeugdZorg Award is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Dit jaar wordt de prijs voor de achtste keer uitgereikt. Het is de laatste keer dat het evenement plaatsvindt in samenwerking met de provincie Gelderland.

Helden
Jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of anderen die direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd, kunnen tot donderdag 9 oktober via de site van Gelderse JeugdZorg Award een kandidaat aanmelden. Jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars komen ook in aanmerking voor de Gelderse JeugdZorg Award. Maar ook bijvoorbeeld een buurvrouw, sportleraar of iemand anders uit de directe omgeving. Bij de beoordeling wordt onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor jongeren en ouders die met jeugdzorg te maken hebben.

Prijzen
De hoofdprijs is een tegoedbon van 2.000 euro De winnaar mag dit bedrag in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg of een aanschaf voor een (leef)groep.

Week van de Jeugdzorg
De Gelderse JeugdZorg Award maakt deel uit van de Gelderse Week van de Jeugdzorg. De week vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 21 november. Door diverse activiteiten wordt onder de aandacht gebracht wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. De verkiezing van de jeugdzorgheld 2014 is één van de hoogtepunten van de Week. Het thema van de Gelderse Week van de Jeugdzorg is dit jaar: ‘Jeugdzorg samen met…’. Tijdens de Week staan de verhalen van een aantal jongeren en kinderen centraal. Eén ding maakt de Gelderse JeugdZorg Award heel duidelijk: mensen waarderen het als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten!

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Miriam Raben van de provincie Gelderland, telefoon (026) 359 85 44 of e-mail r.raben@gelderland.nl of met Hellen Houterman van Zorgbelang Gelderland, telefoon (026) 384 28 53 of e-mailhellenhouterman@zorgbelang.nl. De Jeugdzorgheldenboekjes met de inzendingen voor de Jeugdzorg Award uit voorgaande jaren zijn te downloaden op de site van Zorgbelang Gelderland. Twitteren kan via #wvdjz14.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment