Paddenstoel braakrussula foto Ruud Knol

HEERDE -. Gluren onder de 'rokken' van paddenstoelen. Het is herfst, dus het kan weer. De boswachter gaat op vrijdag 29 september samen met u op zoek naar paddenstoelen op landgoed de Dellen. De Dellen maakt onderdeel uit van de uitgestrekte bos en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Het gebied is al sinds het begin van de negentiende eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest. Eerst als landbouwbedrijf van Daendels en later als bosbouwbedrijf van vader en zoon Buijs Ballot.

In het gebied wordt nu gewerkt aan meer variatie en afwisseling met loofhout. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is de Dellen een paradijs voor paddenstoelen. Hoog gras en een wat drassige bodem vereisen goede schoenen. Vergeet ook uw spiegeltje niet.

Start: 14.00 uur bij de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: ca. 3 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Fokko Andringa, tel. 06 - 51 543 444.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment