downloadREGIO - Op zaterdag 18 oktober 2014 openen de Gelderse musea die deelnemen aan het jaarlijks terugkerende evenement ‘Gelderse Museumdag’ wederom hun deuren tegen een gereduceerde toegangsprijs. Voor slechts 1 euro kunnen kinderen met hun ouders hun favoriete museum bezoeken of een nieuw museum ontdekken. Dit jaar nemen er maar liefst 82 musea deel, met speciale kinderactiviteiten. Welke musea dit zijn staat vermeld op geldersemuseumdag.nl

 'Vind ik leuk'
Tijdens de Gelderse Museumdag zijn de museaminimaal open van 11.00 tot 16.00 uur. De deelnemers zijn verspreid over heel Gelderland. Het evenement valt binnen de Maand van de Geschiedenis, dat in oktober landelijk plaatsvindt. Het thema van de Maand van de Geschiedenis (‘Vriend & Vijand’), is voor de Gelderse Museumdag vertaald naar een eigen thema; ‘Vind ik leuk’. Hiermee wordt de link gelegd naar online vriendschappen op social media; een onmiskenbare trend.

Dagje uit
Via de social media kanalen van de Gelderse Museumdag worden kinderen nu al op de hoogte gehouden van de activiteiten die op 18 oktober georganiseerd worden. De Gelderse Museumdag valt in de herfstvakantie: een perfecte gelegenheid om samen met je beste vrienden, ouders, opa’s en oma’s een gezellig en leerzaam dagje uit te beleven!

Gelderse Museumdag
In 2014 vindt de Gelderse Museumdag voor de negende keer plaats. De Gelderse Museumdag is een initiatief van de provincie Gelderland. Met dit jaarlijks terugkerende evenement wil de provincie een museumbezoek laagdrempeliger en toegankelijker maken voor een bredere doelgroep. Het geeft kinderen en hun ouders de gelegenheid om met het gezin (nieuwe) musea te ontdekken en stimuleert de algehele cultuureducatie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment