MG 1155KAMPEN - Met een speciaal jubileumconcert wil de Stichting Kerkmuziek Hervormd Kampen op zaterdag 9 september a.s. stil staan bij het feit dat de stichting al 40 jaar orgelconcerten organiseert in de Kamper Bovenkerk. Op 20 januari 1977 was het Charles de Wolff die het eerste orgelconcert voor de stichting verzorgde op het beroemde Hinsz orgel uit 1743. Vele organisten uit binnen-, en buitenland zouden volgen.

De jaarlijkse concertserie op de feestdagen en donderdagavonden in de zomer laat zich tot op de dag van vandaag kenmerken door afwisseling. Organisten met diverse achtergronden, opleidingen en stijlen hebben in de loop der jaren, op de beide bekende orgels van de Bovenkerk, van zich laten horen. Doelstelling is altijd geweest een breed publiek aan te spreken en afwisselende programma’s aan te bieden om de orgels meer bekendheid geven en de rijke orgelcultuur te ondersteunen.

Om stil te staan bij dit jubileum heeft de stichting naast eigen huisorganist Ab Weegenaar ook twee bekende organisten uit de regio uitgenodigd. Te weten; Harm Hoeve (Rouveen) en Toon Hagen (Zwolle). Alle drie nemen een deel van het concert voor hun rekening. Naast eigen orgelwerken ook werken van onder andere Bach, Bruhns, Guilmant en Zwart. Er zal ook een bijzonder en uniek onderdeel zijn vanwege het jubileum. Wat dat is merkt u die avond.

In 1977 was de toegang 3 gulden 50. Het jubileumconcert op 9 september a.s. kunt u gratis bijwonen. Wel wordt uw vrije gift gevraagd bij de uitgang.

Na afloop bent u van harte welkom een hapje en een drankje te gebruiken om dit jubileum mee te vieren.

Zaterdag 9 september(Monumentendag), Bovenkerk Kampen. Aanvang 20:00 uur, kerk open 19:30 uur. Toegang; Gratis! Collecte bij de uitgang.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment