leger

't HARDE - Op zaterdag 13 september 2014 wordt op de Legerplaats bij Oldebroek de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. De legerplaats is gebouwd in de jaren '70 van de 19e eeuw en kent een aantal bouwwerken in de zogenaamde chaletstijl. Deze zijn gelegen in een park in Engelse landschapstijl.

Van 10:00 tot 17:00 uur kunt u het monumentale deel van de Legerplaats bij Oldebroek bezoeken. Op deze dag zullen er vele activiteiten voor jong en oud te doen zijn.

 

De legerplaats is via de zogenaamde 'bovenpoort' te bereiken aan de Eperweg tussen 't Harde en Epe.

- Openstelling van de monumentale Officiersmess (met als bijzonderheid de gebrandschilderde ramen).

- Re-enactmentgroep Saluutbatterij Rijdende Artillerie uit Amsterdam beeldt een kampement uit, uit de periode 1813-1814. Zij demonstreren het laden en afschieten van een kanon, met al de bijbehorende commando's, trompetsignalen e.d.

- Static show met voertuigen en groot artilleriematerieel, waaronder de Panzerhouwitzer 2000, dat speciaal voor deze dag opgesteld staat (de rest van het jaar in depot).

- Proeverij van Barbarabitter (artilleristendrank bij uitstek).

- Tussen de verschillende activiteiten op de legerplaats kun u zich laten verplaatsen met historische voertuigen die een onderlinge pendeldienst onderhoudt.

- Een pendeldienst met de Bottermarkt in Elburg is aanwezig waarvan u gratis gebruik kunt maken.

- Er zijn daarnaast diverse verkoopstandjes ingericht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment