LNPMinne Veldman

KAMPEN - Op dinsdagavond 22 augustus vindt alweer het laatste orgelconcert van de orgelzomer in de Bovenkerk plaats. Orgelvirtuoos Minne Veldman uit Urk sluit de reeks af met een majestueus programma op het vermaarde Hinsz-orgel.  De Urker musicus treedt jaarlijks vele malen op in Kampen, maar ditmaal programmeerde hij voor het eerst de bekende Fantasie over Psalm 25 van de oud-Kamper organist Willem Hendrik Zwart.

Hiermee zet hij de toon van zijn recital: een selectie met werken die op het lijf geschreven lijken te zijn voor het Bovenkerksorgel. Veldman vervolgt met werk van Bach (Concerto in C), Mendelssohn (Sonate 1), Mulder, Zwart en Guilmant (Lamentation). Als muzikale uitsmijter kunt u gaan luisteren naar de Toccata van Driffill. Veldman sluit zoals gebruikelijk af met eigen werk, ditmaal twee psalmbewerkingen.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 10 euro, kinderen kunnen vrij naar binnen. Traditiegetrouw is na afloop van het concert gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment