klavier carillon elburg

ELBURG -  Op een aantal dinsdagavonden in juli en augustus zal er op het carillon in Elburg van 19.00 tot 20.00 uur een concert gegeven worden. Luisterplaats is bij het Nationaal Orgelmuseum. Op dinsdag 18 juli wordt het carillon bespeeld door Frits Reynaert.

Frits Reynaert startte zijn beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort in 1977.

Na 2 succesvolle audities werd hij benoemd tot stadsbeiaardier van Enkhuizen in 1980 en tot stadsbeiaardier van Almere in 1981. Sinds 1991 is hij eveneens stadsbeiaardier van Hoorn. Als stadsbeiaardier bespeelt hij de carillons, is hij adviseur/coördinator van de zomerseries carillonconcerten en heeft hij de muzikaal-technische supervisie over de gemeentelijke instrumenten. In 2016 beëindigde hij na 35 jaar zijn werkzaamheden in Almere. Reynaert is daarnaast werkzaam als stadsbeiaardier van de gemeenten Edam en Dronten.

Al vanaf 1980 bespeelt hij regulier de Hemonybeiaard van het Koninklijk Paleis op de Dam te Amsterdam en is coördinator van deze bespelingen.

Hij studeerde achtereenvolgens orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, waar hij in 1985 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard behaalde.

Reynaert concerteert vrijwel jaarlijks in binnen- en buitenland. Hij maakte 9 concerttournees in Canada en de USA waaronder meermalen tijdens het prestigieuze International Carillon Festival in Springfield, Illinois.

Hij verstrekt adviezen aan Gemeenten en Beiaardcommissies aangaande beiaardcultuurbeleid en restauraties. Van 1994 tot 2016 is hij actief geweest voor de Nederlandse Klokkenspel Vereniging (NKV), de laatste 7 jaar als bestuurslid. Hij heeft zich met name ingezet voor actualisering en advisering rond het behoud van de beiaardcultuur als Immaterieel Cultureel Erfgoed en de beroepsbelangen in brede zin.

Data:
18 juli: Frits Reynaert
25 juli: Twan Bearda
1 augustus: Jan Bezuijen
22 augustus: Kenneth Theunissen (carillon) en Martien van der Knijff (piano) 

0

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment