ELBURG - GEV organiseert op woensdag 8 oktober al weer haar het vierde netwerkevent. Doe tijdens het netwerkevent nieuwe inspiratie op, leg nieuwe contacten en laat u informeren en inspireren door o.a. Marjan Minnesma over de transitie naar een duurzame energievoorziening en het creëren van het juiste regi

Het programma start met een interview door de dagvoorzitter Sarah Monkau met bestuursvoorzitter Adriaan Hoogendoorn, tevens burgemeester van gemeente Oldebroek.

Aansluitend verwelkomen wij keynote speaker Marjan Minnesma, alumna filosofie en rechtsgeleerdheid en al drie jaar nummer 1 in de Trouw duurzame Top 100. Minnesma is directeur Stichting Urgenda, een organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Minnesma presenteert de duurzame agenda 'Nederland 100% op duurzame energie. Het kan als je het wilt'. Met haar enorme enthousiasme en gedrevenheid wil ze u graag inspireren en neemt ze u mee in haar visie op de omschakeling naar een duurzame energievoorziening. 'We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan ...'. Tijdens haar lezing en de aansluitende forumdiscussie met ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en overheid wordt u onderdeel van dit relevante en actuele debat.

Het juiste regionale economisch klimaat voor groene innovaties
Kleine ondernemingen, vaak start-ups, spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van innovatieve technologie en producten. De mooiste innovaties komen tenslotte nog steeds uit een kippenschuur of hobbyhok. Om innovaties van kleine ondernemingen naar de markt te brengen zijn echter faciliteiten en business partners nodig.

Lector dr. ing. Jan A. Jurriëns, lectoraat Innovatie in de Private Sector bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) geeft inzicht in de succesfactoren voor co-creatie tussen innovatieve start-ups en gevestigde bedrijven. Maar wat is het ideale economische klimaat voor innoverende ondernemingen en specifiek start-ups? Hoe kunnen overheid en bedrijfsleven dit bevorderen? Op deze vragen, en nog meer, zal Louis de Boer, oprichter van Greenhouse Arnhem (Incubator for cleantech startups) ingaan.

De twee inleiders gaan vervolgens samen met een forum van Noord-Veluwse ondernemers in discussie over de kansen en uitdagingen voor nieuwe bedrijvigheid in de regionale groene economie.

Locatie en aanmelding
Het event vindt plaats op woensdag 8 oktober 2014 in de Botterwerf te Elburg, een unieke en historische locatie. U kunt zich tot 1 oktober aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u begin oktober een bevestigingsmail met daarin een routebeschrijving.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment