Huis Schouwenburg

't Harde- Op zaterdag 13 september en zondag 14 september is huis Schouwenburg van 12.00- 17.00 uur gratis te bezichtigen in het kader van de landelijke Open Monumentendagen.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een aantal kamers van het huis, maar ook de tuin en het onlangs gereconstrueerde voorterrein zijn te bezichtigen. Adres: Schouwenburg 2, 8084 PE 't Harde. Informatie: www.glk.nl/evenementen.

Landgoed Schouwenburg

Landgoed Schouwenburg bestaat uit een afwisselend landschap met loofbos, houtwallen, houtsingels en landbouwgronden. Centraal ligt huis Schouwenburg. Het huis dateert grotendeels uit de tweede helft van de 17de eeuw. Sindsdien is het verschillende keren verbouwd. In 1779 heeft de zaal een prachtig plafond gekregen. In 1842 is de huidige hoofdtrap gemaakt en heeft het huis zijn symmetrische opbouw gekregen. Tenslotte is in 1911 de keuken eraan gebouwd en is het huis gemoderniseerd door Baron van Sytzama. De familie Van Sytzama bleef meer dan honderd jaar eigenaar van Schouwenburg. Daarna hebben Geldersch Landschap & Kasteelen het landgoed aangekocht. In 2008 zijn het huis en de bijgebouwen in eigendom overgedragen aan de heer en mevrouw Anneveld- van Wesel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment