fiets

Door Alida Bosma

De afgelopen jaren hebben we met veel plezier en verwondering gewandeld. We hebben ons verwonderd over de mooie natuur in het oude Drentse landschap. We doorkruisten heide velden en geheimzinnige bossen. We ontmoeten aardige, gastvrije mensen, in kleine dorpjes en gehuchten.

Na Drenthe zijn we dichter bij huis gaan wandelen over de Veluwe. We ontdekten dat ook de Veluwe prachtige uitgestrekte heide velden en bossen heeft. Vriendelijk groetende mensen, altijd zin in een praatje.

 

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

We kwamen door uitgestrekte bossen met oude beuken , die in de herfst een prachtig gekleurd bladerdak gaf. We werden overvallen door vallende eikels, kastanjes en dennenappels! De prachtige paddenstoelen maakten van het bos een sprookjesbos met kabouters en elfjes. De eindeloze Veluwe bracht ons vele verrassingen.

Jammer genoeg gaat het wandelen niet meer. Beginnende artrose in de knie, maakt wandelen tot een pijnlijk gebeuren. Gelukkig bedachten we een alternatief: "DE FIETS" . Fietsen is niet zo belastend voor de knie en brengt ons ook verder dan te voet. We missen wel de geheimzinnigheid van de smalle paadjes door bos en hei en de intense beleving van de natuur.

De eerste fietstocht ging door de omgeving van Vaassen en Epe. In de buurt van Oene kwamen we terecht op de gedichten route. De meest prachtige gedichten waren daar opgehangen. We fietsten ruim 49 km door zon, regen en wind. Dronken koffie bij een door kinderen gerund koffie kraampje en we genoten volop van de eindeloze Veluwe bekeken vanaf de fiets....

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment