REGIO - De zomervakantie zit er op. Tijd om de Longpunten weer op te starten. Longpunten zijn laagdrempelige ontmoetingen om ervaringen uit te wisselen en zorgen te delen. Ze worden maandelijks gehouden met uitzondering van de vakantiemaanden. Voor wie? Voor mensen met een chronische longziekte, hun partners, zorgverleners en overige belangstellenden. Het uiteindelijke doel is om de zelfredzaamheid te verhogen waarin het Longfonds al aardig is geslaagd. Er komt zelfs een Longpunt bij: op woensdag 26 november 2014 in Nijkerk. Ook daarvoor zijn alle longpatiënten uit de regio Noordwest-Veluwe (van Oldebroek tot Nijkerk) en Zeewolde van harte welkom.

Alle Longpunten zijn van 14.00 tot 16.00 uur met rond 15.00 uur een koffie-/thee-pauze. Op een locatie met betaald parkeren worden gratis uitrijdkaarten verstrekt. Het 6e Longpunt 2014 is op 17 september in ziekenhuis St Jansdal (Dageraitzaal) in Harderwijk; onderwerp 'longfunctieonderzoek' door Willeke Brands (teamleider long van het ziekenhuis) met longverpleegkundige Hennie Veneboer (Medicamus) als gespreksleider. Het 7e Longpunt vindt plaats op 15 oktober in Behandelcentrum Salem in Ermelo; hier leiden fysiotherapeute Henny Brunsting en bewegingstherapeute Eva Meuleman de gasten door het onderwerp 'adembewustwording en ontspanning' heen. Het 8e Longpunt is weer in St Jansdal op 19 november met het onderwerp 'alternatieve zorg bij astma en COPD'. Gastspreker zal zijn homeopaat dr. Wilma Stoof met hier ook weer de gespreksleider Hennie Veneboer. Lid zijn van het Longfonds is niet noodzakelijk; deelname kost niets.

Raadpleeg voor meer informatie en/of aanmelding het e-mailcontact noordwestveluwe@longfonds.nl of bel 0341-416489. Graag bij deze ontmoeting geen parfum of ander geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment