verkaak

ELBURG - Museum Elburg presenteert van september 2014 tot april 2015 een overzichtstentoonstelling van werken van beeldend kunstenares Linda Verkaaik. Linda Verkaaik heeft in haar carrière veel verschillende technieken en materialen gebruikt om haar werken vorm te geven. Van kleine bronzen penningen voor de Vereniging van Penningkunst, tot hele grote meubels in de openbare ruimte. Ze zoekt altijd naar factoren die verbinden.

In haar werk maakt ze vaak de combinatie van brons, deels geëmailleerd, en gekleurd acrylaat. Zo maakt ze plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Door gebruik te maken van acrylaat geven deze kunstwerken op verschillende momenten van de dag een ander beeld. Natuurlijk kunnen deze werken niet tentoongesteld worden in Museum Elburg, maar wel de voorstudies, op schaal uitgevoerd. Naast brons en staal maakt Linda Verkaaik ook werken van textiel, figuratieve bronzen in verschillende formaten en mozaïeken. Haar vrije vormtaal zal veel mensen inspireren en aanspreken.

Tentoonstellingsperiode: september 2014 t/m februari 2015.

Activiteiten: workshops en lezingen. Museum Elburg streeft er naar bij iedere wisseltentoonstelling twee lezingen en 2 activiteiten te organiseren. De activiteiten zijn verdeeld in workshops voor kinderen en volwassenen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment