ELBURG - Na de succesvolle edities van de vorige vier weken kunnen op woensdag 20 augustus vooral jongelui zich uitleven op de laatste Elburger Vestingdag. Want om 20.00 uur begint de muziek op de Vischmarkt en deze zal traditie getrouw worden afgesloten door Bassie's Eetcafé On-Tour. Het dak gaat eraf op de laatste vestingdag 2014. De afsluiting van de zomer 2014 voor jong en oud. Maar het gaat om de gezelligheid en de ontmoeting, laten we dus zorgen jong en oud dat het dan ook echt gezellig blijft.

Verder kunnen de kinderen vanaf 08.00 uur weer terecht in de Bloemstraat en de Ledige Stede voor de kleedjesmarkt hier kunnen de kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en ander prullaria verkopen. De kleintjes kunnen ondertussen eindeloos rondjes draaien in de draaimolen op de Vischmarkt. Ook deze woensdag is er weer vermaak voor de kinderen en dit keer zal dat zijn de piratenshow door Michel van't Ende. Deze spectaculaire show zal plaatsvinden op de Vischmarkt.

Maar de Vestingdagen zijn leuk voor alle leeftijden. Wat te denken van de jaarlijkse en oergezellige braderie. De kramen staan dit jaar binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Maar Elburg Vesting biedt nog veel meer vertier tijdens de Vestingdagen. Wat dacht u van een gezellig terrasje in het centrum bij één van de horeca gelegenheden in de eeuwenoude vesting, genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren met een ouderwetse botter en met de grote rondvaartboot. En wat dacht u van die eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes een genot voor het oog. Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het Nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf, de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Ook voor de laatste keer dit jaar het gratis zomerconcert in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het publiek kan genieten van o.a. Negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Ook zal Wilbert Magré het beroemde Quelhorst orgel bespelen. Dit optreden vindt plaats in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaatsen bij de ingang van de stad, op 3 min. loopafstand van het winkelcentrum.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment