ELBURG - Stichting KidV heeft besloten om de 7e editie van Kerst in de Vesting dit jaar (2014) niet door te laten gaan. Het evenement zou plaatsvinden op vrijdag 12 en zaterdag 13 december. De reden hiervoor is dat de Stichting de veiligheid, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en de eventueel daaruit voortvloeiende financiële gevolgen niet meer kan dragen. De organisatie gaf bij monde van Els Baauw aan dat het vorig jaar al bijna mis was gegaan: 'Het aantal van 60.000 bezoekers gaf een te grote druk bij de ingangen. Het mobiele netwerk lag eruit en toen bedacht ik me wat als er nu een paard op hol slaat?'

Na de laatste editie in 2013, waarin Elburg vele tienduizenden bezoekers mocht ontvangen, voelde de organisatie de behoefte om zich te bezinnen op een professionaliseringsslag, dit in nauw overleg met de gemeente Elburg. In de eerste helft van 2014 is de Stichting hier volop mee bezig geweest. Desondanks heeft zij nu moeten besluiten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. Onaanvaardbare risico's op het gebied van aansprakelijkheid kan en wil het stichtingsbestuur niet langer dragen.

Maandag 14 juli heeft Stichting KidV de gemeente op de hoogte gesteld van haar besluit.

Het evenement werd voor het eerst in 2008 georganiseerd. Sleutelwoorden waren gezelligheid, kleinschaligheid, verbondenheid. De prachtige Vesting was het decor voor kerstsferen van rond 1900.

In zes jaar groeide het evenement uit tot een groots, wijd en zijd bekend gebeuren. Bezoekers kwamen uit het hele land naar Elburg.

De Stichting wil iedereen bedanken voor de inzet in de voorgaande jaren. Met buitengewoon veel pijn in het hart heeft zij dit besluit moeten nemen.

'Wij rekenen op uw begrip en hopen met elkaar in 2015 weer een geweldige Kerst in de Vesting neer te kunnen zetten, waarin verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden goed georganiseerd zijn'.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment