fiets

ELBURG - Voor het negende jaar op rij vindt op dinsdag 5 augustus aanstaande de Veluwse Fietsdag plaats. Bij de deelnemende VVV-vestigingen is voor € 3,50 een route verkrijgbaar. Daarbij ontvangen de deelnemers een aantal kortingscoupons van ondernemers langs de route. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een aandenken. VVV Elburg is deze dinsdag geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

De Noord-Veluwe route van ongeveer dertig kilometer voert u langs prachtige plekjes door het buitengebied van Elburg en natuurlijk is het ook mogelijk diverse bedrijven te bezoeken. Via een route langs het Veluwemeer komt u bij het biologisch vleesveebedrijf Ko Kalf aan de Veldweg in Doornspijk. Neem een kijkje in dit bedrijf en geniet hier van een heerlijke biologische versnapering. Daarna gaat u richting de A. Vogeltuinen in 't Harde waar u een prachtige wandeling kunt maken door de kruidentuinen en de kinderen lekker kunnen ravotten in de speeldernis. Beleef een sensatie op het blotevoetenpad en bezoek het daarnaast gelegen kasteel Zwaluwenburg waar de expositie 'Gevleugeld' te zien is. U vervolgt uw weg richting fruittuin Verbeek en Theeschenkerij Boerengoed, een uniek, oer-Hollands plekje waar rust de boventoon voert en een bezoek meer is dan alleen het drinken van een kopje thee. De route gaat verder over prachtige paadjes en eindigt in de prachtige Vestingstad Elburg. Een bezoek aan de Kazematten, de Vischpoort of het muurhuisje is zeker de moeite waard. Proef de sfeer onder het genot van een heerlijk ijsje van IJssalon Casa Piccola of een belegd broodje van Vishal Van der Heide. Ervaar het leven in deze historische stad, loop een rondje over de wallen, maak een bottertocht of bezoek daarnaast nog één van de vele musea die Elburg rijk is.

Kortom.....de Veluwse fietsdag Elburg is echt een dagje uit voor jong en oud!!

Met vragen over de route en activiteiten kunnen de deelnemers terecht bij het VVV agentschap in Elburg. Meer informatie is ook te vinden op www.ervaarelburg.nl en verkrijgbaar via telefoonnummer 0525-681520.

De activiteiten rondom de Veluwse Fietsdag hebben het doel de Veluwe als fietsbestemming te promoten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment