kinderkledingbeurs

DOORNSPIJK - Zaterdag 7 oktober zal in Doornspijk een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden worden. Het gaat dit keer om winterkleding vanaf maat 86. De kleding moet schoon (óók zonder vlekken), eigentijds en niet kapot zijn. Speelgoed moet uiteraard ook schoon en nog in goede staat zijn. Er worden geen knuffels ingenomen. Van de opbrengst gaat 20% naar een nader te bepalen doel, de rest is voor de verkoper.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vespers

ZWOLLE - Van 28 september tot en met 7 oktober viert het Nederlands Kamerkoor zijn tachtigste verjaardag met acht concerten door heel Nederland. Op vrijdag 6 oktober in de Grote Kerk in Zwolle. Op het programma staat een van de meest geliefde werken uit het koorrepertoire: de monumentale 'All-Night Vigil of Vespers'van Sergej Rachmaninov, een stuk van symfonische omvang dat mensen al decennialang in vervoering brengt. Dirigent is Peter Dijkstra.

De titel 'All-Night Vigil' is eigenlijk incorrect, want alleen de eerste zes van de vijftien delen van dit schitterende werk zijn bestemd voor de Russisch-Orthodoxe vesperdienst. De betekenis van het werk overstijgt welke traditie dan ook: de troost en verstilling die eruit spreken zijn ongekend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

61

DOORNSPIJK - Op zaterdag 30 september organiseren Wim en Wilbert Magré een concours voor jonge talenten in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor het concours. Totaal hebben 31 mensen zich aangemeld en hopen deze dag hun muzikale talenten te laten horen.

De hele dag is de kerk vrij toegankelijk voor publiek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Trio Pamoja

DOORNSPIJK - Binnenkort start op “De Rozenhof” het nieuwe seizoen kamerconcerten in een sfeervolle ambiance. Het eerste optreden van het seizoen 2017-2018 wordt verzorgd door het Pamoja Ensemble dat wordt geroemd om haar mooie samenspel. Het is een nieuw, uniek ensemble bestaande uit jonge, getalenteerde musici die veelvuldig optreden op diverse muziekpodia in ons land. Deze jonge musici wonnen de eerste prijs voor het beste ensemble van het Utrechts Conservatorium. Er zal op deze avond muziek te beluis-teren zijn van o.a. Ravel, Bax, Matthias, Glinka, Debussy en Dubois.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG -  Op 30 september vindt op de Vischmarkt in Elburg het stadsomroepersconcours plaats. Stadsomroepers uit het hele land laten hun roep schallen door de oude binnenstad.

Om 11.00 uur bieden zij de wethouder hun geloofsbrieven aan en vanaf 13.30 roepen zij, op een zo origineel mogelijke manier, hun verplichte en vrije roepen om. Ze zullen worden beoordeeld door een vakkundige Elburger jury en rond 16.30 uut weten we wie het best 'geroepen' heeft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WIPbanner2017

REGIO - Vernieuwende en baanbrekende ideeën die de waterschappen helpen het waterbeheer in Nederland duurzamer en goedkoper te maken, maken kans op de Waterinnovatieprijs 2017. De uiterste mogelijkheid om innovaties in te zenden is verplaatst van 22 september naar 29 september. Bedrijven, overheden en particulieren hebben nu dus een week langer de tijd om hun idee in te dienen en zo kans te maken op de Waterinnovatieprijs 2017.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

7 9 171DEN HAAG - Staatssecretaris Sharon Dijksma houdt vast aan de indeling van het luchtruim boven de Veluwe. Aan de hoogte van de vliegroutes lijkt dus niets te gaan veranderen. Dijksma vergadert vanmiddag met de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu over de geplande routes van de vliegtuigen van en naar Lelystad Airport.

Veel inwoners van de Veluwe zijn boos over de vliegroutes. Ze zijn onder meer bang voor geluidsoverlast. Afgelopen tijd werden tienduizenden handtekeningen opgehaald en ingeleverd bij de Kamer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

illustratie 1

ELBURG - Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg houdt de bekende historicus dr. B.T. (Bart) Wallet een lezing, getiteld ‘Een gevaar voor ons land. Christelijk antisemitisme in Nederland?!’ Deze interessante lezing vindt plaats op donderdag 28 september a.s. in Gebouw Rehoboth, Bloemstraat 18  te Elburg. De lezing begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. Parkeren: er is parkeergelegenheid aan de Zwolscheweg, 250 meter van Gebouw Rehoboth. De lezing wordt gehouden in verband met de tentoonstelling Christendom en antisemitisme, die momenteel in Museum Sjoel Elburg wordt gepresenteerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

170920 UCI bike

REGIO - De provincie Gelderland heeft op 19 september 2017 in de Noorse stad Bergen het regionale fietslabel ontvangen van de wereldwielerbond. De Union Cycliste Internationale (UCI) maakte ook bekend dat het WK paracycling in 2019 in Gelderland gehouden wordt. Gedeputeerde Jan Markink nam de prijs namens de provincie in ontvangst. Het UCI Bike Region Label wordt uitgereikt aan regio’s en steden die fietsen in hun regio stimuleren door goede en veilige fietspaden en sportevenementen. Jan Markink is blij met het label: ‘Gelderland is een echte fietsprovincie. We investeren in mooie wielerevenementen, waaronder het WK baanwielrennen in 2018. Zo startte in 2016 de Giro d’Italia in Gelderland en in 2017 vonden het NK Wielrennen en de Boels Ladies Tour plaats. Ook voor de recreatieve fietser heeft Gelderland veel te bieden, we hebben goede veilige fietspaden en schitterende natuur. We zijn trots dat dit wordt beloond met het UCI Bike Region Label.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

FIETSBOND

REGIO - Fietsers maken al jaren gebruik van de Fietsersbond Routeplanner. Deze bestaat dankzij de inzet van honderden vrijwilligers die lokaal wegen en fietspaden in kaart brengen en actueel houden. Die lokale kennis maakt de Fietsersbond Routeplanner uniek. Om de Fietsersbond Routeplanner zo actueel mogelijk te houden zijn er altijd nieuwe vrijwilligers gewenst.

In Gelderland wordt nu als eerste gestart met het ontwikkelen van een speed-pedelec planner, zodat ook fietsers met een snelle E-bike hun route juist kunnen plannen. De Fietsersbond zoekt nu daarom extra vrijwilligers, zodat de planner actueel gehouden kan worden en verrijkt met extra kenmerken. Je hoeft hiervoor zelf geen speed-pedelec te hebben, iedereen kan helpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

EB BinnensteBuiten 2017

ELBURG - In het weekend van 29 en 30 september a.s. wordt in Elburg Vesting de eerste editie van Elburg BinnensteBuiten georganiseerd. Zes evenementen in één weekend. Op vrijdagavond bespeelt Martien van der Knijff tussen 18.00 uur en 20.0 uur een mobiel carillon op vismarkt. van der Knijff bespeelt de carillons van Zwolle, Hattem,Hasselt, Elburg, Apeldoorn (’s Heerenloo) en Katwijk aan Zee. Medewerking wordt verleend door de stadsdichter Ewoud Gosker. In het Gruithuis vindt een lezing plaats van Flip van Doorn. van Doorn verwoed wandelaar én schrijver, komt over de ontdekkingen vertellen van Jacobus Craandijk. Craandijk beschreef zijn authentieke voettochten door het Nederland van voor 1900. Aanvang lezing 20.00 uur. Entree € 7, 50.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

REGIO - In augustus heeft de provincie Gelderland de geitenhouderijen op slot gezet met een Voorbereidingsbesluit, dat een rechtstreekse werking heeft van een half jaar.  Gedeputeerde Staten (GS) leggen vandaag voorstellen ter visie om regels in de omgevingsvisie en -verordening op te nemen, die de geitenhouderij op slot zetten. Doel van deze voorstellen is dat geitenhouderijen niet meer groeien en uitbreiden. Ook mogen er geen nieuwe bijkomen en kunnen bedrijven niet meer omschakelen naar geitenhouderijen. Gemeenten krijgen 2 jaar de tijd om hun bestemmingsplannen hier op aan te passen. Elk jaar bespreken GS de situatie met gemeenten, GGD en sector.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

icare

DOORNSPIJK - In deze maatschappij zijn steeds meer mantelzorgers en zorgvrijwilligers actief. Zij verlenen onmisbare en liefdevolle zorg aan mensen in hun omgeving. Vaak is echterte zien k dat mantelzorgers overbelast raken. Wat is de juiste manier van tillen? Zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat je mentaal niet overbelast raakt? Om mantelzorgers en zorgvrijwilligers met deze vragen op weg te helpen zijn er vier thema-avonden georganiseerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Paddenstoel braakrussula foto Ruud Knol

HEERDE -. Gluren onder de 'rokken' van paddenstoelen. Het is herfst, dus het kan weer. De boswachter gaat op vrijdag 29 september samen met u op zoek naar paddenstoelen op landgoed de Dellen. De Dellen maakt onderdeel uit van de uitgestrekte bos en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Het gebied is al sinds het begin van de negentiende eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest. Eerst als landbouwbedrijf van Daendels en later als bosbouwbedrijf van vader en zoon Buijs Ballot.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Theaterklas 002

KAMPEN - Wie geïnteresseerd is in theater en musical kan van 18 tot en met 23 september een kijkje nemen bij Theaterschool Ventura aan de Noordweg 92. Jong en oud kunnen dan geheel vrijblijvend proeflessen te volgen bij een van de cursussen in theater en musical: musical en theater voor basisschool- en middelbare schooljeugd, volwassenen-muziektheater voor de ouderen bij Avontura.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

12954

HATTEM - De vermaarde componist Johann Sebastian Bach stroomt dit najaar twee keer door Hattem. Verdeeld over twee zaterdagavonden worden de zes triosonates die hij componeerde uitgevoerd op orgel, vertolkt in poëzie en verbeeld in schilderijen en beelden. De beide concerten, op 28 oktober en 11 november, worden gegeven in de Grote of Andreaskerk en duren van 20.30 tot circa 21.30 uur. De toegang is vrij, maar er wordt na afloop een collecte gehouden ter bestrijding van de gemaakte kosten. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

edukans

KAMPEN - Bij Van Dijk Educatie aan de Dieselstraat 3 kunnen scholen, kerken en verenigingen op werkdagen van 27 november tot en met 21 december en van 3 tot en met 12 januari 2018 tussen 15.00 en 16.00 uur schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes inleveren. Die worden door kinderen in Kampen en omgeving gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed en gaan als versierd cadeau naar kansarme kinderen in Albanië, Moldavië, Irak, Sri Lanka en Ghana.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Taalfit foto 3

REGIO -  In de bijeenkomst Rendement op Taal in Amersfoort is Stichting Taalfit gecertificeerd als deelnemer van het Taalakkoord. Taalfit is opgericht door  Bibliotheek Noord Veluwe en Bibliotheek Nijkerk om bedrijven te helpen met taalontwikkeling van hun medewerkers.

De bijeenkomst Rendement op Taal is georganiseerd door Leerwerkloket Amersfoort, Utrecht en Foodvalley. Deze bijeenkomst is er voor om taalaanbieders en werkgevers met elkaar in contact te brengen om duidelijk te maken wat het investeren in taal bij een bedrijf oplevert.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kernmetpit
REGIO - Kern met Pit daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, dit binnen 1 jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeen en initiatieven gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin, sp,eeltuin, tafeltje dekje tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het jullie directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7953

ELBURG -  Op 23 september zal dit jaar voor de elfde keer de bokbierdag plaatsvinden. Wederom is het Elburger biergenootschap “Het witte paard” er daarmee in geslaagd het eerste bokbier festival van Nederland te zijn. Zoals gebruikelijk zal het eerste vat bokbier rond 12.00 uur worden aangeslagen op de havenkade in Elburg. Daarna zullen de nieuwe brouwsels worden rondgebracht, onder begeleiding van de “Hellebaardiers”, aan de verschillende bars en restaurants in Elburg. Een muzikale invulling van de dag wordt gegeven door de stadskapel van Elburg. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)