RVDRIJ Kaartje Faserinswerkzaamheden Kamperstraatweg A4 2018 1

REGIO - In de komende periode werkt Isala Delta aan de omlegging van de Kamperstraatweg. Een deel van de Kamperstraatweg komt namelijk over de recreatieschutsluis en het inlaatwerk te liggen. De werkzaamheden, die in drie fases worden uitgevoerd, vinden plaats tussen de rotonde ‘het Onderdijks’ en de kruising bij de Zande.

Fase 1: Reconstructie Kamperstraatweg
In fase 1 geldt een halve rijbaanafzetting. Het verkeer wordt geregeld middels verkeerslichten. Fietsverkeer kan veilig gebruik blijven maken van de route over het bestaande fietspad.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DOORNSPIJK - Vrijdag 9 maart zal in Doornspijk weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden worden. Het gaat dit keer om zomerkleding vanaf maat 86. De kleding moet schoon (óók zonder vlekken), eigentijds en niet kapot zijn. Speelgoed moet schoon en nog in goede staat zijn. Er worden geen knuffels ingenomen. Van de opbrengst gaat 20% naar een nader te bepalen doel, de rest is voor de verkoper.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ns

Op de volgende data is er geen treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle:

  • In week 8 en 9 (zaterdag 24 februari 3.00 uur tot en met maandag 5 maart 3.00 uur) is er geen treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle. Dit i.v.m. een bovenleiding die verlaagd wordt zodat de busbrug later in 2018 over de sporen gelegd kan worden.
  • In week 20 (zaterdag 19 mei 3.00 uur tot en met maandag 21 mei 3.00 uur) is er geen treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle. Dit i.v.m. het leggen van de nieuwe busbrug over de sporen.
  • In week 26, 27 en 28 (zaterdag 30 juni 3.00 uur tot en met maandag 16 juli 3.00 uur) is er geen treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle. Dit i.v.m. werkzaamheden op station Zwolle t.b.v. sneltrein Zwolle-Enschede.
  • In week 40 (vrijdag 5 oktober 3.00 uur tot en met maandag 8 oktober 3.00 uur) is er geen treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle. Dit i.v.m. werkzaamheden loskoppelen sporen RGS-terrein.
  • In week 43 (vrijdag 26 oktober 3.00 uur tot en met maandag 29 oktober 3.00 uur) is er geen treinverkeer tussen 't Harde en Zwolle. Dit i.v.m. het afwerken van de busbrug Zwolle.
Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

Burgerinitiatieven spelen een steeds belangrijkere rol bij het vergroten van het aandeel duurzame energie in Nederland. Zon en wind zijn lokaal beschikbaar en gezamenlijk eigendom stimuleert betrokkenheid en draagvlak. De provincie Gelderland steunt daarom als eerste in Nederland burgerinitiatieven met een subsidie onder leningsvoorwaarden. Daarmee kunnen lokale energie-initiatieven de kostbare en tijdrovende voorbereiding financieren. Zoals ruimtelijke en technische onderzoeken, maar ook plannen voor communicatie en participatie-aanpak. Dat vraagt veel geld, waar juist deze initiatieven dan nog niet over beschikken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

candy 20160823 together 6304 B def

ZWOLLE - Candy Dulfer komt op 1 maart voor een optreden in Hedon naar Zwolle. De wereldberoemde saxofonist bracht in maart van het afgelopen jaar haar nieuwe album ‘Together’ uit waarmee ze terugkeer naar haar funk roots. Tevens verscheen aan het einde van vorig jaar haar autobiografie ‘Sax, Candy & Rock-‘n-Roll’. Het is voor het eerst sinds 2013 dat Dulfer in Hedon op het podium staat. De carrière van Candy Dulfer is gerust imposant te noemen. Zo werkte de muzikante samen met grote beroemdheden als Prince, Beyoncé, Aretha Franklin, Sheila E, Maceo Parker, Van Morrison, Lionel Richie en Pink Floyd. Voor haar debuutalbum ‘Saxuality’ ontving ze een Grammy Award nominatie in de categorie beste debuutalbum. Candy Dulfer verkocht tijdens haar carrière miljoenen albums  en speelde op tal van grote internationale (jazz) festivals.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RITA

ELBURG - Op woensdag 7 maart 2018 staat er een bijzondere happening op het programma rond bekende schrijver Tommy Wieringa. Hij zal in 't Huiken tijdens een, zoals hij dat zelf noemt, Roadshow, zijn nieuwste boek 'De Heilige Rita' voor het voetlicht brengen. De heilige Rita is een ontroerende roman over een vader en een zoon en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. Hoofdpersoon is Paul Krüzen. Lang geleden stortte een Russische piloot neer achter hun huis. Daarna gebeurde er van alles.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7035 foto Nunspeets Kleinkoor

ELBURG - Het 4e concert van de St.Kloosterkapel Elburg is op vrijdagavond 2 maart 2018. Hiervoor heeft de St Kloosterkapel Elburg het Nunspeets Kleinkoor uitgenodigd. De dirigent van het Nunspeets Kleinkoor is Cees Luijten. De organist Roelof van den Berg  bespeelt het Strubbe-orgel. Thema voor dit concert is Verleih uns Frieden. Martin Luther bewerkte hiervoor de Gregoriaanse antifoon  Da Pacem Domine – geef vrede Heer in onze dagen. Het concert wordt geopend en  besloten met een compositie van Verleih uns Frieden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto adv hah 20022018

't HARDE - (advertentie) An’t Wark (A.W.) Personeelsdiensten uit Elburg opent een nieuwe vestiging aan de Eperweg 50 op ’t Harde. Het pand naast de Etos gaat woensdagmiddag 21 februari voor de eerste keer open. An’t Wark is opgericht door Jan Hofmeijer en bestaat bijna 12 jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd aan ’t Straatje 6 te Elburg. An’t Wark heeft ruime ervaring in het bemiddelen tussen uitzendkrachten/oproepkrachten/zzpérs en de opdrachtgevers. Het bedrijf werkt nu voornamelijk met “buitenmensen”. Ook lokale ondernemers vinden makkelijk de weg naar An’t Wark.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

opa

ELBURG - In de week van 26 februari is het Voorjaarsvakantie in noord- en midden-Nederland en organiseert het Orgelmuseum weer haar opa&omadagen. De opa&omadagen zijn ditmaal uitgebreid naar álle dagen van de Voorjaarsvakantie, te weten van zaterdag 24 februari tot en met zaterdag 3 maart. Tijdens de opa&omadagen mogen grootouders die hun kleinkinderen meenemen naar het museum voor half geld naar binnen. Opa en oma betalen dan geen 6 euro maar slechts 3 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zzewet

ELBURG - Op donderdag 1 maart geeft Emiel Hakkenes een lezing in Museum Elburg over zijn boek 'Polderkoorts'. De aanleiding voor deze lezing is de boeiende expositie 'Poldergeest', die vanaf 3 maart 2018 in Museum Elburg te zien zal zijn.

Emiel Hakkenes werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de Zuiderzeewerken, die honderd jaar geleden, op 14 juni 1918, begon met de ondertekening van de Zuiderzeewet. aanvang 20.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Rechtspraak nl

HATTEM - Een 48-jarige man uit Hattem is dinsdag veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van een destijds 13-jarige jongen. Hij kreeg zeven maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De man zocht op 14 oktober 2017 in zijn woonplaats bewust de confrontatie met de jongen, toen hij meende dat een vriendin van zijn dochter werd geslagen door twee volwassen mannen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

VAASSEN - Twee politieagenten zijn in de nacht van maandag op dinsdag in Vaassen mishandeld tijdens een carnavalsviering. Twee jongeren uit het naburige Emst zijn aangehouden. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot. Dat meldt de politie.

De agenten surveilleerden tijdens het carnavalsfeest, dat aanvankelijk gezellig verliep. Ze spraken iemand aan op wildplassen. Nadat één persoon en later meer mensen zich hiermee gingen bemoeien, escaleerde de situatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Eén op de negen mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven en rekenen. 65% hiervan is autochtoon. Dagelijkse handelingen zoals mailen, het lezen van een folder, afsprakenbrief of een bijsluiter is voor hen lastig. Isala start een campagne om medewerkers zich hier bewust van te maken en hun communicatie aan te passen. De campagne is voorbereid door vijf ziekenhuizen die aangesloten zijn bij mProve.

Laaggeletterdheid kan grote gevolgen voor patiënten hebben, omdat zij zich bijvoorbeeld niet goed kunnen voorbereiden op een operatie of behandeling. Maar denk ook aan het niet juist innemen van medicijnen of het begrijpen van een consult.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ontdekkingstocht foto Ton Rothengatter

HATTEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen neemt gezinnen op maandag 26 februari mee naar de Vuursteenberg. Daar gaan de kinderen op zoek naar vogels en pootafdrukken van reeën en zwijnen. Ook zullen de kinderen ontdekken waar het grind en de stenen in de grond vandaan komen. Kennen ze alle namen van de bomen? Vast niet, maar ze weten er vast een stuk meer na deze wandeling. Na afloop krijgen de kinderen een klein presentje mee naar huis. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

180217 Randmeerconcert Utrecht String Quartet Allard Willemse

NUNSPEET - Veluvine is één van de vaste locaties van de Randmeerconcerten. Op zaterdag 17 februari speelt het Utrecht String Quartet. Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. De vier musici komen uit alle windstreken (Finland, Duitsland, Rusland en Australië) en wonen in Nederland. Hun muzikale wereld kent geen grenzen. Het USQ heeft internationale faam verworven met zijn zoektocht naar verdwenen of in de vergetelheid geraakt repertoire. Het Utrecht String Quartet bestaat uit: Eeva Koskinen (viool), Katherine Routley (viool), Mikhail Zemtsov (altviool) en Sebastian Koloski (cello).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

FS450600

KAMPEN - Op zaterdag 17 februari a.s. zingt het Kampen Boys Choir weer een Choral Evensong in perfect Engelse stijl in de Bovenkerk te Kampen. Het koor heeft met deze Evensongs een grote reputatie opgebouwd en trekt hiermee bezoekers uit het hele land. Een Evensong is het best te omschrijven als een gezongen avonddienst. Het omvat vaste onderdelen als een aanvangs- en slot-hymne, een onberijmd gezongen psalm en toonzettingen van de lofzangen van Maria (Magnificat) en Simeon (Nunc dimittis). Daarnaast is er een vrij te kiezen Anthem. Dit keer is dat ‘Remember not o Lord our offences’ van Henry Purcell.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - In de aanloop naar de Startup Delta Summit op 19 april 2018 heeft de provincie 6 maatschappelijke vraagstukken in de etalage gezet. Voor deze challenges worden studenten en startende, groeiende of al gevestigde ondernemers gezocht om oplossingen te bedenken. Alle informatie over de 6 challenges is te vinden op de site van de Startup Delta Summit. Oplossingen voor de vraagstukken kunt u tot 23 februari 2018 indienen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CrossRunHeerde

HEERDE - Hardlopen door het Zwolse Bos in Heerde en daarmee levens redden in Sri Lanka. Dat kan op zaterdag 10 maart als de broers Willard en Gerben Bredewold voor de vierde keer de crossrun ‘Ren voor hun leven’ houden. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden; een vijf en een tien kilometer die beide door een prachtig natuurgebied gaan. De deelnamekosten bedragen € 20 die volledig naar het goede doel gaan. Dit jaar is dat de Sri Lankaanse organisatie LEADS die met steun van Verre Naasten gevestigd in Zwolle, (seksueel) misbruikte en beschadigde kinderen in Sri Lanka helpt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

platenbeurs

ZWOLLE - Op de internationale platenbeurs die zondag 25 februari in de IJsselhallen wordt gehouden, staan verzamelaars en handelaren uit Nederland, Engeland, België en Duitsland. Naast de collecties zijn er diverse live optredens.

De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

12279232 528655520635827 4646370460145182332 n

VELUWE - De eerste recensies op de familiefilm ‘Wild, bonte families op de Veluwe’ zijn lovend. “Een betoverende natuurdocumentaire die je meteen zin geeft de wandelschoenen aan te trekken” aldus de Telegraaf. De film is sinds vorige week te zien in circa 60 Nederlandse bioscopen. 

De film trekt niet alleen families naar de bioscoop maar inspireert ook om fietsend of wandelend de Veluwse natuur in te trekken. Wie ook een poging wil wagen om wat wild te zien, wordt aangeraden om dat zorgvuldig te doen. Dat vergroot de kans op het zien van wild en voorkomt dat de natuur erdoor verstoort raakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)