2 Waterdiertjes Erik Wilbrink

ZWOLLE - IVN organiseert voor de vierde keer de landelijke Slootjesdagen. Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen van alle leeftijden kunnen op zaterdag  10 juni 2017 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot in Zwolle. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden en samen met jou proefjes doen met water. Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kbb13

KAMPEN - Het Kampen Boys Choir gaat van 29 juli tot en met 5 augustus weer op reis naar Engeland. Dit keer gaat de reis naar het prestigieuze Westminster Abbey in Londen. Het koor zingt daar een week lang de dagelijkse Choral Evensong. Ter voorbereiding op deze reis zingt het koor vier keer een Choral Evensong. De eerste is op zaterdag 3 juni in de Bovenkerk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sander

KAMPEN - Op maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, geeft Sander van den Houten een orgelconcert op beide orgels van de Bovenkerk te Kampen. Het concert, dat in het teken van Pinksteren staat, begint om 20.00 uur.

Sander van den Houten is als organist actief in verschillende Kamper kerken, maar sinds kort mag hij zich ook de organist noemen van het schitterende Bätzorgel van de Lutherse Kerk in Den Haag. Een eervolle organistenbaan. In zijn keuze voor het programma van dit concert heeft Van den Houten zich laten inspireren door het Pinksterfeest.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto persbericht Pinksteren

HATTEM - Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem laat een oud Pinkstergebruik herleven. In de moderne bakkerij van het museum is op tweede Pinksterdag al heel vroeg bedrijvigheid. Bij het krieken van de dag steken de bakkers zich in hun wit gestevende bakkersbuizen om overheerlijke Luilakbollen te maken. Een eeuwenoude traditie, waarbij langslapers met Pinksteren geacht werden te trakteren op deze rijk gevulde lekkernijen. Tarwe- en roggebloem verrijkt met een mengsel van melk, krenten, rozijnen, basterdsuiker en kaneel vormen op de Veluwe de basis voor deze niet te versmaden traktatie. Warme stroop en klontjes roomboter stonden al klaar op de ontbijttafel als vaste begeleiders van deze niet alledaagse traktatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - Voldoende laadpalen in de openbare ruimte vormen een belangrijke voorwaarde voor de groei van elektrisch vervoer. Daarom wil Gelderland door met het ondersteunen van gemeenten bij de aanleg van die laadpalen. Op verzoek biedt Gelderland gemeenten aan om een Europese aanbesteding te organiseren, de aanvraag voor een rijkssubsidie te regelen en te helpen bij het opstellen van een plankaart met daarop de meest geschikte plekken voor laadpalen. In een overeenkomst machtigen individuele gemeenten de provincie om een Europese aanbesteding te organiseren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala 2

ZWOLLE - ​Isala wil luisteren naar de patiënt. Dan doen het ziekenhuis al op verschillende manieren, denk aan patiënt tevredenheidsonderzoeken, spiegelgesprekken en nu ook via een online klantenpanel.

Deelnemers van dit klantenpanel ontvangen meerdere keren per jaar een vragenlijst over onderwerpen die spelen binnen Isala. Aan het eind van ieder onderzoek deelt Isala de resultaten op de website www.isalapanel.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1170946

ELBURG - Traditiegetrouw zal op 2e Pinksterdag een grote en gezelllige markt met meer dan 150 kramen gehouden worden in de sfeervolle vestingstad en langs de haven van Elburg. De meeste winkels zullen ook geopend zijn. Naast deze grote markt is er live muziek en de gezellige terrassen zijn ingericht voor een hapje en een drankje. Gezellig met het hele gezin snuffelen en struinen door de binnenstad en langs de oergezellige haven. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg

ELBURG - Wilt u alles te weten komen over de geschiedenis en monumenten van Elburg? Dan kunt u een stadswandeling door Elburg maken. Iedere zaterdag start er om 13.30 uur vanaf Museum Elburg/VVV agentschap, Jufferenstraat 8 een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. U moet zich hiervoor altijd aanmelden. Dit kan tot 13.00 uur. De wandeling gaat alleen door bij voldoende deelname!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koororgelbovenkerk

KAMPEN - Het in 1999 vervaardigde koororgel in de Bovenkerk van Kampen is een van de mooiste creaties van orgelmakers Reil te Heerde. Het orgel werd aan de kerk geschonken door Kampenaar Henk Stoel.

Het is het grootste koororgel in Nederland. Het in­strument staat met al haar pijpen in de roemruchte Hollandse geschiedenis met als inspirator de orgelmaker Andreas Bader.

Het instrument wordt alom als een meesterwerk gezien. De klank ervan heeft zijn uitgangspunt in het midden van de zeventiende eeuw. Dat behoeft overigens het spelen van muziek uit andere perioden niet uit te sluiten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gelders avontuur

GELDERLAND – Vandaag start de campagne ‘Groot Gelders Avontuur’. De Gelderse streken zijn daarvoor op zoek naar twee ‘grote kleine avonturiers’ die in de maand juli deze regio (Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek) gaan ontdekken bij de meest supercoole attracties, spannende kastelen en uitdagende klimbossen. De avonturiers worden op de voet gevolgd door de camera, zodat heel Nederland online van hun avonturen in de Gelderse streken kan meegenieten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vlooienmarkt

't HARDE - Op 25 mei, is het weer zover, de Hemelvaartsmarkt. Honderden handelaren zullen de weg naar het ‘t Harde weten te vinden om hun waar aan de man te brengen. De koopwaar  varieert van oude, antieke spullen tot nieuwe producten en duizenden bezoekers zullen de gang langs deze handelswaar maken. Bijna 4 kilometer aan kramen en grondplekken om tussen te snuffelen voor dat ene antieke stukje servies dat de verzameling compleet maakt of die nieuwe zonnebril. Voor de jongsten onder hen zal er op de kermis  genoeg te beleven zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rietorchis foto Koos Dansen

EPE – De boswachter van Geldersch landschap en Kasteelen organiseert op zaterdag 3 juni een orchideeënwandeling over de Tongerense Heide. De Tongerense Heide en het Wisselse Veen zijn een parel als het op planten aankomt. In deze periode van het jaar staan ook de orchideeën al in bloei en dat is een mooie gelegenheid om het gebied te bezoeken. De boswachter gaat samen met u op zoek. Stevige waterdichte schoenen of laarzen zijn aan te raden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

W7AVszG5

ZWOLLE - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) heeft de regio Zwolle zevenhonderd duizend euro toegekend om e-commerce binnen de regio verder te versterken. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum e-commerce. Dit is een samenwerkings-verband tussen 28 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. De bijdrage van het ministerie wordt gebruikt om gezamenlijk zoveel mogelijk mensen blijvend te scholen voor banen in de e-commerce. Voor studenten en werknemers op mbo- en hbo niveau. Daarmee wordt tevens inhoud gegeven aan een leven lang ontwikkelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vegro

ZWOLLE - De bloeddruk en bloedsuiker zijn een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren. Vegro organiseert samen met thuiszorg Carinova iedere eerste woensdag van de maand gratis deze metingen. Woensdag 7 juni is de eerstvolgende keer. U bent tussen 10.00 en 15.00 uur welkom bij Vegro in Zwolle, gevestigd aan de Vechtstraat 104-106.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jos

ELBURG - De Jos Lussenburg Stichting organiseert een tentoonstelling in het gemeentehuis van Elburg. Vele kunstenaars laten hun creaties zien en de stichting nodigt u uit om te komen kijken naar wat amateurs in hun vrije tijd, met veel liefde en inzet, met penseel en doek gecreëerd hebben.

Ook dit jaar wordt er een publieksprijs uitgereikt, vooral omdat volgens de stichting gebleken is dat de veel bezoekers een ander schilderij als winnaar kozen dan de jury. 'De jury bekijkt het vaak uit vaktechnisch opzicht terwijl de doorsnee bezoeker iets aansprekends kiest.'

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rijks aan de IJssel1

KAMPEN - Het Stedelijk Museum Kampen verwelkomt deze zomer een expositie met lmaritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Aanleiding voor deze bijzondere expositie zijn de Internationale Hanzedagen. Met het thema 'Water verbindt' wordt er tijdens deze dagen gekeken naar het rijke maritieme verleden van de stad. Kampen was tenslotte eens een belangrijke haven- en handelsstad.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Pinkstertreffen4x4 2017HEERDE - Maandag tweede Pinksterdag, 5 juni, wordt het motorcrosscircuit van Heerde weer omgetoverd tot een 4x4 baan waar iedere off road rijder zich kan vermaken. De baan zal weer opgebouwd worden uit diverse proeven van diverse kalibers. Zo is er voor elke deelnemer wat wils. Lichte proeven voor beginners en zware uitdagende proeven voor de ervaren 4x4 rijders. Er is zelfs een enorme waterhindernis aanwezig wat zal zorgen voor veel spektakel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

het zoute GoudELBURG -  Stichting 8081 presenteert wederom een openluchtspel met de titel 'Het Zoute Goud'. Het verhaal speelt zich af in de Hanzestad Elburg, halverwege de veertiende eeuw. Een verhaal vertelt door middel van toneelspel met tussendoor songs, die goed bij het verhaal aansluiten. Aangezien dit jaar de Internationale Hanzedagen in Kampen zijn, heeft de Stichting 8081 hierop ingespeeld met een nieuw openluchtspel. Dit keer is de locatie de botterwerf aan de haven.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via de site van Stichting 8081 (www.stichting8081.nl). Speeldata: vrijdag 2, zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

paling

ELBURG - Reukploatse Elburg en Visserij Vereniging 'Ons Belang' organiseren op zaterdag 3 juni een wedstrijd palingroken. De kosten voor inschrijving zijn € 10,00. Dit is inclusief twee wedstrijd palingen, een drankje en een broodje hamburger. Van de wedstrijd paling moet er 1 ingeleverd worden bij de jury. Er wordt gerookt met verse Ierse paling. Er is een mogelijkheid om extra paling te bestellen tegen de dagprijs. Start om 11.00 uur bij de Visafslag in Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala 2

ZWOLLE - Op parkeerterrein P1 en tussen de gebouwen A, B, C, P en W van Isala in Zwolle rijden sinds kort twee shuttlebussen voor patiënten en bezoekers. Een nieuwe service die vooral handig is voor patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn.

Beide shuttlebussen rijden op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)