Reddingbootdag KNRM Station Elburg 1 foto Laura

ELBURG - Reddingbootdag is de nationale open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Bij alle 45 stations in Nederland kan het publiek op zaterdag 6 mei 2017 weer zien en beleven hoe de vrijwillige redders hun werk uitvoeren. Ook KNRM Station Elburg organiseert in en om het boothuis diverse demonstraties en activiteiten. Donateurs en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde organisatie. Mede dankzij de financiële bijdragen van de donateurs – de ‘Redders aan de Wal’ – kunnen jaarlijks vele mensen in nood worden geholpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hooibergfestival

KAMPEN - Op het terrein van Music Club Kampen wordt op 6 mei het Hooiberg Festival gehouden. Volgens de organisatie "een beregezellig feest waarbij jong en oud er samen een poar neem’n op de beste boerenrock-muziek."

On stage staan de Bökkers, de Hillbilly Moonshiners en de Boerenrockies. De BBQ brandt deze dag en er wordt een varkentje aan het spit geroosterd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

concoridaELBURG - Na een gezellige dag in 't Huiken tijdens een laatste eigen concours is het doek definitief gevallen voor de twirlers van concordia Elburg. Ze kunnen terug kijken op een hele mooie en een geslaagde laatste dag, waaraan ook twirlers uit Wezep en Kampen deelnamen. De twirlers van Concordia zullen op 27 april nog een laatste rondgang maken vooraf gaande aan de aubade op koningsdag, komt allen om ze uit te zwaaien. Traditioneel volgen nog de laatste uitslagen.

Voor de fotoreportage, klik HIER.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goudhaantje patrick 2017 schoonZWOLLE - Altijd al eens willen weten welke vogels je kunt zien en horen in de stad? Wil je verrast worden door een slechtvalk, groene specht, ijsvogel, bonte vliegenvanger, goudhaantje of een goudvink? Op 7 mei organiseert IVN Zwolle e.o. een ‘Vroege vogel excursie’. U loopt onder leiding van ervaren gidsen door park Zandhove. Leer je weg kennen in de kakafonie van vogelgeluiden en vergroot je beleving van de natuur. Graag tot ziens. De excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala

ZWOLLE - Isala Hartcentrum organiseert samen met De Hart&Vaatgroep en hart.volgers.org in Zwolle op 24 mei het tweede Hart&Vaatcafé. Het thema van deze bijeenkomst is: herstel in het ziekenhuis of thuis na een ingreep. Het Hart&Vaatcafé is bedoeld voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten, lotgenoten en belangstellenden en vindt plaats in Isala te Zwolle. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij De Hart&Vaatgroep via het aanmeldformulier op hun website. De toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sietze de VriesKAMPEN - Op donderdag 27 April, Koningsdag, verzorgt organist Sietze de Vries een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Het concert, met het thema “Koningsdag; Kerk en Wereld, Reformatie en Vaderland”, begint om 17.00 uur. De toegang voor volwassenen is 10 Euro. Voor 65+ en voor jongeren geldt een lager tarief. Sietze de Vries onderscheidt zich al jaren als een groot improvisator. Met schijnbaar gemak klinken de meest fantastische improvisaties, maar wie goed luistert, hoort als grondtoon de grote meesters van de orgelmuziek; Bach en Buxtehude. Die muziek brengt De Vries tot klinken.

Op 27 april bespeelt Sietze alleen het majestueuze Hinszorgel. Naast werken van Bach en Buxtehude speelt hij ook, als rustpunt in het programma een koraalbewerking van Johann Nicolaus Hanff. Sietze de Vries gaat imporviseren over het Lutherlied ‘Ein feste Burg ist unser Gott, en als afronding improviseert hij een ‘Valerius Suite’, geheel in stijl van Koningsdag. Een ‘vorstelijke’ de Vries bedient zo ‘Kerk en Wereld, Reformatie en Vaderland’.

Schrijf reactie (0 Reacties)

PersfotoJiskZWOLLE - The Hardstyle Pianist, alias Jisk Lieftink studeerde klassiek piano aan het conservatorium te Zwolle waar hij zijn Master of Music degree behaalde. In juni 2016 begon hij met een youtube kanaal als de Hardstyle Pianist  wat  inmiddels heeft  geresulteerd in duizenden fans wereldwijd, optredens in het Ziggo Dome en samenwerkingen met grote namen uit de Hardstyle industrie. Op 2 juni speelt The Hardstyle Pianist zijn eerste eigen clubshow in poppodium Hedon.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OmroepGLD Angelique Krüger

ARNHEM - Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie gaan de komende maanden op zoek naar de meest inspirerende dorpshuizen in Gelderland.

Wedstrijd

Iedereen mag zijn of haar dorpshuis aanmelden. Van trotse bewoner tot betrokken bestuurder. Aanmelden kan eenvoudig via www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Inzenden is mogelijk tot 30 juni 2017. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert welke zes dorpshuizen doorgaan naar finale. Ieder dorpshuis dat meedingt krijgt een presentje, de zes dorpshuizen die doorgaan krijgen elk 750 euro.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vestingval4

ELBURG - Dit jaar is alweer de zesde editie van het Vestingval Elburg. U kunt in de prachtige vestingstad Elburg van donderdag 25 mei tot en met zaterdag 3 juni 2017 komen genieten van diverse kunstuitingen. De eeuwenoude monumenten van Elburg vormen het decor voor hedendaagse kunst. Een prachtige combinatie. Net als vorig jaar zullen ook nu weer zowel gevestigde als startende kunstenaars hun werk tonen gedurende dit tiendaagse cultuurfestival. Op verschillende locaties zullen de kunstenaars aanwezig zijn, zodat u kunt kennismaken met de man of vrouw achter het werk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - Met de uitvoering van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta wordt de landkaart van Kampen en omgeving veranderd. Om dat te volgen worden regelmatig luchtbeelden van de veranderingen en de werkzaamheden gemaakt. Deze luchtbeelden geven een mooi zicht op het Reevediep, van het Drontermeer tot aan de IJssel.

Schrijf reactie (0 Reacties)

LOGO Centrum voor Transport en Logistiek small

REGIO - Het Centrum voor Transport & Logistiek (CTL) is de kersverse, nieuw opgerichte vereniging van bedrijven uit de Transport & Logistiek branche in de Noord-Veluwe welke tot doel heeft de instroom van kandidaten uit de regio naar de T&L bedrijven en opleidingen te vergroten en de identiteit en imago van de branche te promoten. Met CTL pakt het bedrijfsleven en het onderwijs de personeelsproblematiek bij onder andere vrachtwagenchauffeurs, warehouse personeel en medewerkers planning actief aan. Er is een grote behoefte aan goed en vakkundig opgeleide werknemers in de Transport & Logistiek branche. Werknemers uit de regio Noord-Veluwe staan bekend om hun arbeidsethos, betrouwbaarheid en kwalitatief hoge dienstverlening.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

buisleiding

KAMPEN - Naar verwachting start Isala Delta in juni met de bouw van het inlaatwerk. Om het terrein ter plaatse geschikt te maken voor de bouw wordt bemaling toegepast. Het bemalingswater wordt via een leidingbrug over de Kamperstraatweg (N763) afgevoerd.

Deze leidingbrug is vanmorgen over de weg geplaatst. Het verkeer is enige tijd stilgelegd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

etenvanstraat

KAMPEN – In aanloop naar de Internationale Hanzedagen in juni hebben de stadswandelingen van cultuurZIEN in de komende maanden een thema dat met de Hanze te maken heeft. Op zaterdag 29 april wordt gekeken naar de voedselvoorziening van een stad door de eeuwen heen.

De stadswandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De wandeling duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen 6 (met biebpas 5 euro). Vooraf opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met meer dan 4 personen komt. Aanmelden kan via  of telefonisch via (038)331 10 24.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logeeradres 1

KAMPEN - Kunstenaars van het project HANSEartWORKS zijn op zoek naar logeeradressen tijdens de Hanzedagen, variërend van vier tot zeven nachten en het liefst in de binnenstad. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover.

HANSEartWORKS is een bijzonder project. Kunstenaars uit Hanzesteden uit binnen- en buitenland zijn gevraagd om kunstwerken te maken vanuit het thema ‘Water Verbindt’.

Deze kunstwerken worden in zeecontainers tentoongesteld. Het eindresultaat is verrassend divers. Interactieve installaties, al klaar of tijdens de dagen nog in opbouw, foto-exposities, schilderijen en een paint-o-mat waar het publiek opdracht geeft tot de te maken kunst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ill. 2

ELBURG - Op zaterdag 6 mei a.s. vindt de vierde editie van Open Joodse Huizen plaats in Elburg, georganiseerd door Museum Sjoel Elburg.
Open Joodse Huizen is een project met persoonlijke herdenkingen in huizen en andere gebouwen van waaruit joodse bewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. Directe getuigen, hun nazaten en kenners vertellen over het (vooroorlogse) joodse leven. Er wordt gesproken over vervolging, onderduik, verzet, deportatie en terugkeer, maar ook over de plaats die de bewoners vroeger in de samenleving van Elburg innamen. Bij elke bijeenkomst is er ook gelegenheid tot reactie of vragen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

u2t

KAMPEN - De Kamper band The U2 Tribute brengt zaterdag 22 april in ’t Ukien een ode aan de legendarische Ierse rockband U2. Zoals de naam al zegt, is de band een tribute aan de legendarische band uit Dublin. De Kamper band bestaat uit zanger Herman van Delft, gitarist Hans Bruggeman, bassist Jimmy Kooyman en drummer Martijn Rieck.

The U2 Tribute speelt een twee uur durende liveshow met alleen maar hoogtepunten uit het repertoire van U2. Van nummers als ‘Sunday bloody sunday’ en ‘Where the streets have no name’ tot ‘One’ en ‘Beautiful day’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

16002776 1621994794764148 4711743266131392819 n

KAMPEN - Iedere 2e  Paasdag vanaf 08:00 - 17:00 uur wordt er een traditionele jaarmarkt georganiseerd. De historie hiervan gaat al terug tot in de 14e eeuw. Men vermoedt dat de ‘roots’ van de jaarmarkt liggen in Brunnepe, daar was namelijk een doorwaadbare plaats in de IJssel. Op die locatie was er toen al een markt die men ‘’De Heugte’’ noemde, men vermoedt dan ook dat de naam te maken heeft met een verhoging in het landschap op die locatie van het huidige Berkterrein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

frank

ELBURG - Weer bezoekt een bekende schrijver Elburg. Frank Westerman, bekend van het boek Het land van de ja-knikkers, komt een lezing geven in de Elburger Boekhandel en wel  op 20 april. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Entreeprijs € 7,50. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de Elburger Boekhandel of via de mail 

Frank Westerman (1964) groeide op in Assen, studeerde Tropische Cultuurtechniek in Wageningen, en belandde daarna in de journalistiek. In 1992 werd hij correspondent voor de Volkskrant in Belgrado Hij was de enige Nederlandse journalist die erin slaagde Dutchbat te bezoeken in het belegerde Srebrenica. Tussen 1997 en 2002 was hij correspondent voor het NRC Handelsblad in Moskou.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

merlijn

ELBURG - Alles begint bij Bach is het thema van een lezing die Merlijn kerkhof geeft op 22 april in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven, Bachs Matthaus-Passion of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In Alles begint bij Bach geeft de jonge schrijver en muziekjournalist Merlijn Kerkhof antwoord op die vragen. Aanvang: 14.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isalahoofdingang

ZWOLLE - Tijdens de feestdagen dit voorjaar zijn er enkele aanpassingen in de bezoek- en openingstijden van Isala. Feestdagen voorjaar 2017:

- 1e en 2e Paasdag, 16 en 17 april
- Koningsdag, 27 april
- Bevrijdingsdag, 5 mei
- Hemelvaartsdag, 25 mei
- 1e en 2e Pinksterdag, 4 en 5 juni

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)