IMG 0941

ELBURG - In de zomer van 2018 staat het werk van de joods Amsterdamse kunstenaar Martin Monnickendam centraal in twee Elburgse musea. Museum Sjoel Elburg exposeert ruim twintig werken uit de collectie van het Joods Historisch Museum uit Amsterdam met joodse thematiek. In Museum Elburg zijn tekeningen en schilderijen van Veluwse landschappen te zien.

Tijdens de opening van de tentoonstelling heeft mr. R. van Helden, bestuurslid van de Stichting Vrienden van de schilder Martin Monnickendam, een fraaie aquarel met de titel De vrouwengalerij in de Spaanse synagoge te Venetië, geschonken aan Museum Sjoel Elburg. Hij overhandigde het kunstwerk aan de blij verraste projectleider mevr. F. Jeletich-Visser.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zomerorgelconcerten 2018

ELBURG - De Orgelcommissie Hervormd Elburg heeft ook voor deze zomer zeven orgelconcerten gepland in de Grote Kerk, uitgevoerd door bekende organisten.

De concerten zijn op woensdagavonden en beginnen om 20.00 uur. De eerste orgelbespeling is op 11 juli door Sander van Marion.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Flickr

REGIO - Diverse mensen in het noorden en oosten Gelderland zijn in de nacht van dinsdag op woensdag wakker geworden omdat er iets misging bij het testen van het luchtalarm. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Volgens een woordvoerder is er vermoedelijk een vinkje niet uitgezet, waardoor alle palen voor het luchtalarm enkele korte geluiden uitstootten. Dat gebeurde tijdens een test die een keer in de 14 dagen wordt uitgevoerd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sfeerm

OOSTENDORP - Alle ingrediënten voor een gezellige markt zijn op zaterdag 30 juni aanwezig tijdens de Sfeermarkt Oostendorp: muziek, lekker eten en drinken, de mogelijkheid om bijzondere inkopen te doen en heel veel activiteiten. Muzikaal wordt de markt opgevrolijkt door de kapel van de fanfare en draait het Rad van Avontuur. Ruim 40 kraamhouders zorgen voor een heel gevarieerde markt. Ook de jeugd kan zich goed vermaken met van alles en nog wat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ns 1512298845

ZWOLLE - In de periode van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli worden er aan het spoor rondom station Zwolle diverse werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Soulfly2015press

ZWOLLE - De Braziliaanse band Soulfly komt op woensdag 27 juni voor een optreden naar Hedon. De band werd opgericht door Max Cavalera, deze muzikant was ook de grondlegger van de immens populaire metalband Sepultura. Soulfly werd in 1997 opgericht en heeft in hun lange carrière al meer dan tien albums uitgebracht. Soulfly speelde op tal van grote zomerfestivals waaronder Pinkpop, Rock am Ring en Graspop. De band geeft tijdens deze grote Europese tour slechts twee Nederlandse optredens waaronder dit optreden in Zwolle. Frontman Max Cavalera is een invloedrijke muzikant binnen de metal scene. Zowel met zijn eerste band Sepultura als met Soulfly weet hij vele muzikanten te inspireren en een duidelijke stempel te drukken binnen zijn genre. De kaartverkoop voor het optreden in Hedon is van start gegaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wal halla

ELBURG -  Struin, kijk, doe, proef en geniet tijdens de eerste editie vanhet  Wal-halla festival op zaterdag 30 juni van 11:00 -21:00 op de vestingwal tussen de Goorpoort en de Vischpoort in Elburg. De toegang is gratis, iedereen van jong tot oud is welkom om te genieten in de prachtige natuur met uitzicht op de stadsgracht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

coda

APELDOORN -  De grenzen van de provincie Gelderland zijn door de eeuwen heen nogal eens gewijzigd door politieke twist en wapengekletter. Tegelijkertijd is de Nederlandse landschapschilderkunst beïnvloed door steeds veranderende esthetische idealen en kunststromingen. De verscheidenheid van de provincie Gelderland heeft kunstenaars echter altijd geboeid en geïnspireerd. Als het niet de nobele historie was van het oude hertogdom, dan was het wel de verscheidenheid van de natuur die de kunstenaar verleidde naar Gelderland af te reizen. CODA Museum presenteert in aansluiting op het erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’  tot en met 23 september 2018 Gelderland Grensland . Deze tentoonstelling brengt landschapschilderkunst en -tekenkunst van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw samen. Een uitgelezen kans om door de provincie Gelderland te reizen aan de hand van meesterwerken uit vier eeuwen kunstgeschiedenis!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala 2

ZWOLLE - Van maandag 18 juni t/m vrijdag 6 juli 2018 worden de parkeerplaatsen op het terrein van gebouw L (Isala Harthuis) en gebouw N (Isala Slaapcentrum) vernieuwd. In deze periode is er een aangepaste parkeersituatie.

Waar kan ik parkeren?

Tijdens de werkzaamheden blijft een deel van het parkeerterrein open.  Patiënten die een afspraak in gebouw L of gebouw N hebben, kunnen hier parkeren. Wel zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Singlefeestje

ZWOLLE - Het populaire dansconcept Singlefeestje keert voor de zomerstop nog eenmaal terug naar Zwols poppodium Hedon en wel op zaterdag 23 juni. In de afgelopen vier jaar verkocht het feest iedere editie in Hedon uit en ook maakte het feest haar opwachting op het Bevrijdingsfestival 2018 als afsluiter.

De mannen van het Singlefeestje hebben duizenden cd-singles. Van Justin Bieber tot Michael Jackson. Van DJ Jean tot Marco Borsato. Van The Beatles tot Yellow Claw. Van de nieuwste Dance tot de classics uit de jaren ’80. Het publiek kan in de singletjes bladeren, en ze aan de DJ geven. Interactiever dan dit wordt het niet.

Schrijf reactie (0 Reacties)

2 Opendoors gr

ERMELO - Open Doors voert actie voor vier Maleisiërs die onder verdachte omstandigheden zijn ontvoerd. Onder de ontvoerden zijn een christelijk echtpaar en een pastor. Met de actie wil Open Doors bij de nieuwe Maleisische regering vragen om snel werk te maken van deze ontvoeringszaken en de waarheid boven tafel te krijgen door beter onderzoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ko

DOORNSPIJK - Onder het motto 'Lekker naar de Boer' organiseert biologisch rundvleesbedrijf Ko-Kalf op zaterdag 16 juni een open dag op de biologische boerderij in Doornspijk. Bezoekers zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op de boerderij aan de Veldweg 44-46 in Doornspijk. De toegang is gratis. Evenals voorgaande jaren is er weer van alles te beleven op de boerderij en kunnen bezoekers weer een gevarieerd programma verwachten met verschillende activiteiten en demonstraties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Flyer Zwolle A5 1

REGIO - Op 23 juni slaan bewonersgroepen en milieu-organisaties de handen ineen om een stop op de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport en de luchtvaartgroei te eisen. In Zwolle spreken onder meer oud-minister Jan Terlouw, Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) en onderzoeker Leon Adegeest van HoogOverijssel.

In zes steden rondom luchthavens gaan omwonenden, politici en vele anderen tijdens een landelijke protestdag samen de straat op: Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace.
Verschillende regionale actiegroepen die momenteel strijden tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport ondersteunen de actie in Zwolle. Zij roepen iedereen die iets wil doen tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport op om op zaterdag 23 juni om 13:00 uur naar Park De Wezenlanden in Zwolle te komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

n 50

REGIO – Deze zomer voert aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoudswerkzaamheden uit aan de N50 tussen Knooppunt Hattemerbroek en Kampen en in beide richtingen. Tijdens deze werkzaamheden wordt de bovenste laag asfalt op de weg, waar het verkeer overheen rijdt (deklaag), tussen Knooppunt Hattemerbroek en Kampen-zuid vervangen.

Informatieavond
Op dinsdag 26 juni wordt er een informatieavond georganiseerd. Deze vindt plaats in het gemeentehuis van Kampen (Burgemeester Berghuisplein 1) en start om 19:30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 OP Oost ondertitel EU logo RGB 2015 10 ENG D04

REGIO - MKB-bedrijven in Gelderland en Overijssel maken veel gebruik van Europese subsidie. Dat blijkt uit het derde jaarverslag van het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020. Tot eind 2017 is de helft (€82,4 miljoen) van de beschikbare middelen toegekend aan 362 projecten. Hierbij zijn 729 mkb-ondernemers uit Gelderland en Overijssel betrokken. Samen met de eigen bijdrage van deze bedrijven, grootbedrijven en kennisinstellingen betekent dit een investering van €222 miljoen in de economie in de regio.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geringde roofwants GdJ

HATTEM - Op zondag 24 juni organiseert IVN Zwolle e.o. een excursie van 1,5 tot 2 uur in het Algemene Veen in Hattem. De wandeling, onder leiding van natuurgidsen, begint om 14.00 uur aan de Kerkhofdijk, bij de Begraafplaats in Hattem.

Het Algemene Veen ligt op een oeroude zandheuvel van 13 ha. In dit bijzondere gebied zijn een stukje bos, heide met bijna 100-jarige jeneverbesstruiken en een kolkje te vinden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeentehuis

REGIO - Ben jij nieuwsgierig, kritisch en wil jij je handen uit de mouwen steken en een bijdrage leveren aan uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken? Dan is het traineeprogramma van Talentenregio echt iets voor jou.

Waar ga je werken?
Gedurende twee jaar krijg je de kans om te werken voor diverse overheidsorganisaties binnen Talentenregio. Er zijn 24 organisaties binnen Talentenregio. De volgende organisaties bieden 1 of meerdere plekken aan voor de traineegroep die in september start: Dalfsen, Dronten, Elburg, Oldebroek, Omgevingsdienst IJsselland, Provincie Overijssel, Raalte, Talentenregio, Westerveld en Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hedon

ZWOLLE - Doomijn Kinderopvang en Poppodium Hedon slaan de handen ineen en toveren de zaal om tot de grootste kinderdisco van Zwolle op vrijdag 15 juni. Uiteraard gaat dat gepaard met lichtvloer, virgin cocktailbar, toffe visuals en de lekkerste platen. Kinderdisco XXL is hét feest voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Entree is 5 euro, maar dat is inclusief garderobe en consumpties. Ouders kunnen gratis naar het oudercafé in de foyer.

Eindelijk is de grootste dansvloer van Zwolle gereserveerd voor de jongsten: de zaal waar artiesten als Ronnie Flex, Rico & Sticks en Kensington hun triomftochten langs lieten gaan. Hoewel de Grote Zaal van Hedon deze avond niet toegankelijk is voor ouders, wordt de foyer ingericht als een gezellig oudercafé. Voor de ouders die zich echt niet kunnen beheersen dan kun je tijdens de sneak peak om 18:30 even kort naar binnengluren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

28379412 2055717397777992 92447186974879032 n

KAMPEN - Het Full Color Festival Kampen is het kleurrijkste festival van de regio. Met een supertof programma voor jong en oud is het Full Color Festival hét familiefestival van Kampen en omstreken. 
Muziek, theater, cultuur, workshops, kinderactiviteiten, dans, eten en drinken, straattheater, en nog veel meer! En de toegang is gratis! Op vrijdagavond 15 juni en zaterdag 16 juni wordt alweer de 23e editie van het Full Color Festival georganiseerd in het prachtige stadspark van kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4960

DOORNSPIJK – Oranjevereniging Moed en Vertrouwen organiseert voor de tiende keer de oldtimer trekker- en brommerrit. De rit wordt gehouden op 7 juli. De afgelopen jaren is de rit succesvol verlopen en ook dit jaar heeft de oranjevereniging een mooie rit uitgestippeld rond Doornspijk. De start is op een nieuwe locatie, namelijk bij KoKalf aan de Veldweg 44/46. De organisatie verzoekt u aan te rijden via de Veldweg vanuit het dorp in verband met de toegankelijkheid van het terrein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)