muziek

NUNSPEET -  De samenwerking tussen Veluvine Nunspeet en de NJO Muziekzomer staat al jaren garant voor veel bijzondere concerten. Ook deze zomer, tussen 5 en 19 augustus, staan wederom diverse getalenteerde musici in topvorm voor u klaar op de bühne van Veluvine! Van kwartet tot nonet en van dansvoorstelling tot een op De Stijl geïnspireerd programma, het is allemaal te bewonderen in Nunspeet.

De aftrap van het Muziekzomerprogramma in Nunspeet is zoals vanouds de Veluvine Fietstocht. Verschillende ensembles laten zich van hun beste kant horen op drie locaties. Zowel fietsen als lunchpakketjes zijn verkrijgbaar: alles is geregeld voor een muzikaal én sportief dagje uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

evert vd veen

KAMPEN – Dinsdagavond 1 augustus speelt de bekende organist Evert van de Veen uit Voorhuizen een bijzonder orgelconcert in de Bovenkerk. Het betreft het vierde concert in de dinsdagavondreeks. Van de Veen stelde een programma samen waarbij het thema ‘500 jaar Kerkhervorming’ de rode draad vormt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

msimons

ELBURG -  Tot 5 september hangen er schilderijen in de gangen van het verpleeghuis van Chris Dijkhuizen uit Nunspeet en In de vitrinekast in de hal zijn beelden in Brons en Keramiek te bewonderen van Marga Simons-Zuurhout uit ’t Harde.

Chris heeft de beginselen van het schilderen met olieverf van een Nunspeetse kunstschilder geleerd. Hij heeft ook een aantal jaren les gehad op de vrije academie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vestingdagen 20110727ADG 2595

ELBURG – Woensdag 26 juli staat de tweede vestingdag op het programma. Met een gezellige kleedjesmarkt, braderie, zomerconcert en entertainer Stephan Wust als steltenloper belooft het een gezellige dag te worden.

De kleedjesmarkt is alleen voor kinderen bedoeld en deze kunnen worden uitgespreid vanaf 8.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de winkels geopend tot 18.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZWOLLE - De bloeddruk en bloedsuiker zijn een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren. Vegro organiseert samen met thuiszorg Carinova iedere eerste woensdag van de maand gratis deze metingen. Woensdag 2 augustus is de eerstvolgende keer. U bent tussen 10.00 en 15.00 uur welkom bij Vegro in Zwolle, gevestigd aan de Vechtstraat 104-106.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

roze lintje 2017

ZWOLLE - Borstkankervereniging Nederland (BVN) kent Isala in Zwolle , net als voorgaande jaren, het ‘roze lintje’ toe. Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg en is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor geeft inzicht in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis is georganiseerd, welke ervaringen patiënten met een ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van BVN rond patiëntgerichte zorg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

broc

ELBURG - De dames van het brocante winkeltje 'Feest der Herkenning' organiseren op zaterdag 29 juli voor de zesde keer een mooie en stijlvolle brocantemarkt.

De markt is van 10.00 tot 16.00 uur in de kloostertuin van Museum Elburg.  Entreeprijs € 1,00 p.p.; kinderen gratis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Scherpenberg en Majuba foto Michel Molenaar

EPE - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op dinsdag 1 augustus een frisse ochtendwandeling door de mooie bosgebieden Majuba en Scherpenberg. Ochtendstond heeft goud in de mond. Dit spreekwoord geldt zeker voor deze mooie, 3,5 uur durende wandeling. Even de wekker zetten om vervolgens met de boswachter twee bosgebieden te verkennen: Majuba en Scherpenberg. Beide gebieden zijn pas na 1920 in cultuur gebracht. Voor die tijd was het nog grotendeels woeste heide. De sporen van de bosbouw zijn nog goed te zien, maar gelijktijdig is het een prachtig gebied voor een mooie ochtendwandeling. Wandel mee en haal samen met de boswachter een frisse neus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nationaalorgelmuseum 127

ELBURG - Dinsdagochtend 25 juli geeft organist André Potter uit Almere een zgn. marktconcert op het Boonorgel van het Orgelmuseum. De marktconcerten in het Orgelmuseum zijn bedoeld als laagdrempelig, en zijn wellicht een eerste kennismaking met het bijzondere Boonorgel. De concerten duren een half uur en zijn gratis toegankelijk. Het concert begin om 11.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ree bronst

REGIO - Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot begin augustus. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen de komende weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten.

Tijdens de bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af en steken ze tijdens hun achtervolging vaak onverwacht wegen over. Automobilisten zijn gewaarschuwd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 avondfotografie

KAMPEN - Avondfotografie is lastig omdat de hoeveelheid licht steeds verder afneemt. Fotograaf Leo van Bemmel geeft op 27 juli en 3 augustus in Kampen een cursus avondfotografie. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

140211 Foto Sander Gouda.Def

ELBURG -  Woensdag 26 juli  geeft de bekende organist Sander van Marion uit Scheveningen een orgelconcert in de Grote kerk te Elburg. Sander van Marion speelt orgelwerken uit verschillende landen en het programma wordt besloten met een improvisatie van hem zelf.

De aanvang is 20.00 uur.  De toegangprijs is 6 euro voor volwassenen en kinderen hebben vrij toegang. De serie orgelconcerten in de Grote kerk te Elburg wordt op woensdag 2 augustus vervolgd door een concert van Wim Magré

Schrijf reactie (0 Reacties)

orgelbuitenkerk2 klein

KAMPEN - Nu de vakanties weer zijn aangebroken, is naast de Bovenkerk, ook de tweede middeleeuwse kerk van Kampen, de Buitenkerk, weer voor bezichtiging geopend. Voor de gewelven wordt een toegang gevraagd van  euro per persoon; bezichtiging van de kerk zelf is gratis.

In de kerk is een kleine expositie ingericht met archiefstukken en voorwerpen uit het rijke parochiearchief. Er worden stukken getoond die vanwege hun ouderdom, inhoud of uiterlijk een topstuk genoemd zouden kunnen worden, afhankelijk vanuit welk perspectief ze worden bekeken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

museumschokland

SCHOKLAND - Schokland kreeg in 1995, als eerste in Nederland, de status Werelderfgoed van UNESO. Het voormalige eiland Schokland is een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

concvel

Schrijf reactie (0 Reacties)

klavier carillon elburg

ELBURG -  Op een aantal dinsdagavonden in juli en augustus zal er op het carillon in Elburg van 19.00 tot 20.00 uur een concert gegeven worden. Luisterplaats is bij het Nationaal Orgelmuseum. Op dinsdag 18 juli wordt het carillon bespeeld door Frits Reynaert.

Frits Reynaert startte zijn beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort in 1977.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HATTEM - Het fietspad over de Hanzeboog tussen Hattem en Zwolle krijgt tussen 24 juli en eind augustus 2017 een onderhoudsbeurt. De werkzaamheden zijn van maandag t/m zaterdag overdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden is er hinder voor fietsers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Anja van Boven DSC 0130

ELBURG –  Woensdag is de eerste Vestingdag in een reeks van vijf. Overdag zijn er de gezellige kleedjesmarkt, braderie, het zomerconcert en Ben de Banjoman voor het nodige gezelligheid zorgen op straat. ’s Avonds om 20.00 uur zorgt de coverband ‘Simpel Zat’ voor gezelligheid op de Vischmarkt met een live optreden vanuit de muziektent. Ben de Banjoman trekt op zijn paard door de stad, al zingend en spelend op zijn banjo. Met bekende ‘meezingers’ krijgt hij bezoekers al snel in een zomerse stemming.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rozenstr 1b

KAMPEN -  Bij de Cellebroedersbrug start zaterdag 22 juli de eerste zomerse wandeling van cultuurZIEN.  De wandeling duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen € 6, - p.p. (met biebpas € 5, -). Aanvang 14.00 uur. Op veler verzoek wordt nog een keer gewandeld door het Sigarenmakerskwartier.Tot ongeveer 1880 was het stadsdeel tussen Vloeddijk en Ebbingestraat vooral ''leeg''. Er waren boomgaarden, tuinderijen, touwbanen en wat stadsboerderijen. In de tweede helft van de 19e eeuw veranderde dit snel. Lokale timmermannen kochten stukken tuingrond op om -als kleine projectontwikkelaars- rijen arbeiderswonigen te bouwen voor de verhuur. Het gedeelte tussen Cellebroedersweg en Lyceumstraat stond rond 1900 bekend als ''Het Sigarenmakerskwartier''. Tijdens de wandeling op 22 juli staat de geschiedenis van dit vergeten stukje Kampen centraal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dsc03176 1

REGIO -  Vorig jaar is de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Dit gebeurde naar aanleiding van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’, waarmee de Veluwe, €300.000,- heeft gewonnen. Het grootste deel van dat geld wil de Veluwe inzetten om initiatieven van inwoners, verenigingen enz. uit te lokken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)