wibi

NUNSPEET - Wibi Soerjadi (1970) begon zijn muzikale carrière op zeer jonge leeftijd. Inmiddels zit hij al 35 jaar in het vak. Tijd voor een reeks bijzondere concerten!  Op zaterdag 2 december treedt hij op in Veluvine in Nunspeet. Het concert begint om 2015 uur.

Op 20-jarige leeftijd behaalde Wibi Soerjadi als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

visit

HARDERWIJK – Op 23 november hebben bestuurders van 14 Veluwse gemeenten in Van der Valk hotel Harderwijk de handtekening gezet onder de overeenkomst voor voortzetting van de toeristische marketingactiviteiten voor de Veluwe door VisitVeluwe. Het bijbehorende marketingplan heeft VisitVeluwe opgesteld in nauw overleg met het Veluws toeristische bedrijfsleven en de veertien gemeenten. Het plan sluit aan op de gezamenlijke ambities, beschreven in de ´Veluwe Agenda´. Dankzij deze overeenkomst kunnen de gemeenten en het Veluws toeristisch bedrijfsleven vertrouwen op continuïteit van de marketingaanpak die sinds 2015 nieuw elan op de Veluwe heeft gebracht.   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KERSTMARKT 2017

ZALK  -  Woensdag 6 december 2017 wordt er in Zalk een gezellige, sfeervolle kerstmarkt georganiseerd. Van 15.00 uur tot 20.00 uur staan er kramen op het Kerkplein. Vanuit de prachtige, monumentale kerk zal er live kerstmuziek te horen en zien zijn. Onder deze sfeervolle klanken kunt u langs de gezellige kraampjes slenteren. De verkoop van kerstbomen en kerstkaarten zal natuurlijk niet ontbreken. Aan de inwendige mens wordt ook gedacht, met de verkoop van o.a. oliebollen. U bent van harte welkom!. Gratis parkeren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ijsbeelden

ZWOLLE - Na een jaar afwezigheid komt het Nederlands IJsbeelden Festival aankomende winter terug naar Zwolle. De organisatie heeft weer voor Zwolle gekozen omdat het evenement in Zwolle beter tot zijn recht komt dan in Amsterdam, waar meer internationale evenementen tegelijkertijd worden georganiseerd.

Winter Wonderland
Naar verwachting zal het evenement zo’n 100.000 bezoekers trekken. Als locatie is dit jaar gekozen voor de IJsselhallen. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gemaakt, een gratis plaza met kermisattracties, games, springkussens, LEGO en workshops ijs carven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

paulyoung

KAMPEN - Paul Young, het popicoon van de jaren 80, zou 28 november optreden in de Stadsgehoorzaal, maar dat gaat wegens omstandigheden niet door. Dat heeft zijn management laten weten. Het concert wordt verplaatst naar woensdag 7 november 2018.

De officiële tekst vanuit het management in Groot Britannië luidt als volgt: 'Due to unforeseen circumstances it is with regret that we have to reschedule the Paul Young Netherland/Belgium dates to November 2018. Paul is very upset that the circumstances are such that he has had to take this decision but hopes to see you all next year. Thank you for your understanding.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Isala zet haar patiënten, bezoekers en medewerkers op 23 november extra in het zonnetje op de Dag van de Gastvrijheid. Het thema van dit jaar is ‘Elkaar horen, zien en aanvoelen …’ Gastvrijheid kan een wereld van verschil maken tijdens het verblijf in een ziekenhuis. Het positieve gevoel waarmee iemand het ziekenhuis verlaat, draagt niet alleen bij aan het herstelproces, maar speelt ook een rol in zijn of haar keuzevrijheid. Er intensief mee bezig zijn is één ding; minstens zo belangrijk is dit ook aan de buitenwereld te laten zien. Daarom heeft Isala de Dag van de Gastvrijheid in het leven geroepen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gl

ARNHEM - Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert jaarlijks ongeveer 250 excursies met de boswachter. Verspreid over Gelderland neemt de boswachter mensen mee naar de mooiste plekken, vertelt verhalen die zijn verbonden met het landschap en laat planten, dieren en monumentale gebouwen zien. Door mensen op deze manier het landschap te laten beleven, wordt geprobeerd draagvlak te creëren voor in stand houding van het waardevolle Gelderse landschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jacodenuijl2 1KAMPERVEEN - "Als het nest van een grutto eenmaal is verstoord, komt ‘ie niet meer terug", weet weidevogelboer Jaco den Uijl in Kamperveen uit ervaring. "Een kievit wel, die laat zich niet zomaar wegjagen." Met een beetje fantasie zou je hem een ‘kievit’ kunnen noemen, want ook Den Uijl liet zich niet wegjagen; achttien jaar geleden verhuisde hij zijn bedrijf vanuit het gebied wat nu woonwijk Het Onderdijks is naar zijn huidige boerderij aan de Jules van Hasseltweg. Veertig hectare beheert hij daar, met ongeveer 100 koeien en een jaarlijkse melkproductie van circa 1 miljoen liter. Een deel van zijn grondgebied is sinds een paar jaar weidevogelgebied. Of eigenlijk; opnieuw weidevogelgebied, want een jaar of tien geleden deed hij ook al mee aan het project.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

580188 481701288575260 1257460471 n

ZWOLLE - In Waanders In de Broeren geeft het bijzondere duo Frénk & Frencken een speciale mini-voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze. De alom geprezen interviewer Frénk presenteerde enkele weken geleden in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders. Ook beschrijft Frénk welke lessen hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding veertig jaar niet spraken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1020270

- door Alida bosma - 

Loenense Enkelpad  11 km          

Op mijn verjaardag kreeg ik twee prachtige boekjes die samen 100 wandelroutes bevatten. 100 klompenpaden in onze eigen provincie Gelderland en Utrecht. Die willen we allemaal gaan verkennen. Gemiddeld is een wandeling 13 km. De wandeling eindigt altijd bij het begin van de route dus hoef je je nooit zorgen te maken over het terugkomen bij de fiets of de auto. De routes zijn altijd heel goed aangegeven en bijzonderheden tijdens het wandelen kun je lezen op een speciale app van de telefoon.

Fotoreportage

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

levi

ELBURG - Naar aanleiding van de spraakmakende tentoonstelling ‘Christendom en antisemitisme’ heeft Museum Sjoel Elburg een aantal sprekers uitgenodigd om over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme te spreken. Als derde in de reeks spreekt dr. Ewoud Sanders, journalist en historicus over het thema  “Levi’s eerste kerstfeest”.  Sinds het begin van de 19de eeuw zijn er in Nederland ruim tachtig protestantse - en rooms-katholieke jeugdverhalen over jodenbekering verschenen. Boeken waaruit  liefde voor het joodse volk spreekt maar die tegelijkertijd niet vrij zijn van antisemitisme.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voorbeeld HBH 4

REGIO -  Gelders Genootschap is het afgelopen jaar wederom intensief bezig geweest met haalbaarheidsonderzoeken voor herbestemming van leegstaande en vrijkomende panden. De kosten voor deze onderzoeken worden voor 70 % gesubsidieerd door de rijksoverheid. De nieuwe indieningsperiode komt er weer aan en het Gelders Genootschap is op zoek naar panden die een nieuwe kans verdienen. 'Wij zijn op zoek naar eigenaren die gebaat zijn bij een haalbaarheidsonderzoek voor hun object/complex. De regeling staat open voor zowel monumentale als niet monumentale objecten – de enige voorwaarde is dat de gemeente het object cultuurhistorisch waardevol moet vinden. Niet alleen leegstaande objecten komen in aanmerking voor de subsidie, maar ook objecten waar een proces niet verder komt of waar bestaande initiatieven ondersteund kunnen worden, mogen worden ingediend voor de subsidie.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Feestavond poster 171118c

Schrijf reactie (0 Reacties)

waterschapvv

APELDOORN - Het werk van het waterschap in de nabije toekomst richt zich op inspelen op de klimaatverandering, de noodzaak om grondstoffen opnieuw te gebruiken en op het opwekken van duurzame energie. Dit naast het reguliere beheer en onderhoud. Door naast investeringen scherp op de kosten te letten, blijft de tariefstijging beperkt. Zo gaat een gezin in 2018 met een eigen woning gemiddeld €3,00 meer betalen (1,2%). Dit ligt iets onder het landelijk gemiddelde van 1,4%.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

magre1

ELBURG - Vader Wim Magré (orgel) en zoon Wilbert Magré (piano) geven op 25 november een traditioneel concert in de Grote kerk in Elburg. Aanvang 20.00 uur. In de voorverkoop is de prijs voor volwassenen € 10,00; jongeren t/m 15 jaar € 5,00. Kaarten zonder reservering zijn € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor jongeren t/ 15 jaar.

Kaarten met korting te verkrijgen via www.wimmagre.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Medewerkers van waterschap Vallei en Veluwe controleren of de sloten in het buitengebied goed zijn onderhouden

REGIO - De sloten in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe zijn grotendeels schoon. Ruim 88 procent van de circa 5.000 onderhoudsplichtigen heeft zijn werk goed gedaan. Bijna 12 procent van hen moet alsnog aan de slag. Deze circa zeshonderd perceeleigenaren ontvingen een aanschrijving van het waterschap. De cijfers over het slootonderhoud volgen uit de ‘schouw’ van zo’n 900 kilometer sloot in het buitengebied. Deze slootcontroles vonden plaats van 1 tot en met 3 november. Het waterschap controleert de sloten die niet goed zijn onderhouden vanaf 23 november opnieuw. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto News United Stefan VerkerkHEERDE - Bij een brand in een woning aan de Terpweg in Heerde is munitie ontploft. De brand werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.10 uur ontdekt in de ruimte tussen de woning en de schuur. De woning is door de brand volledig verwoest. Het vuur breidde zich snel uit naar de zolderverdieping van de woning. Metershoge vlammen sloegen uit het dak van de woning.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerktekenen3

HATTEM - Op vrijdagavond 17 november wordt er een concert gehouden in de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Korte Kerkstraat 8 te Hattem. Noortje van Middelkoop (panfluit) en Harm Hoeve (orgel) zijn op deze avond onze muzikale gasten. Deze avond zal in het teken staan van muziek en ontmoeten. Het concert is gratis te bezoeken mits u vooraf kaarten besteld. De avond begint om 19.45 uur. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur. In verband met het maximum aantal zitplaatsen  in de kerkzaal, is het nodig dat u zich van te voren opgeeft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

moeskroen

KAMPEN - De Nederlandstalige feestband Pater Moeskoen treedt vrijdag 17 november op in 't Ukien. Met humoristische meezingers als 'Hela hola Tuthola' en 'Joost is anders geaard' wil de band de zaal op zijn kop zetten.

Pater Moeskroen staat volgens de band voor gezellige folkmuziek, meeslepende ballades en opzwepende feestnummers. Pater Moeskroen ontstond toen een deel van de band als straatmuziekgroep door Frankrijk trok. Toen ze in België door het plaatsje Moeskroen kwamen, was ook de naam geboren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

729 300509 289841447695472 1639063728 nELBURG - Jay-P & Band staat garant voor een energieke band met veel emotie. Bluesnummers, maar ook rock, funk en zelfs ballads worden op hun bekende manier ten gehore gebracht.  Jay-P in het dagelijks leven Jan-Peter Beijersbergen, is een zeer gewaardeerde (studio)gitarist. Naast gitaar spelen, zingt en speelt Jay-p zijn eigen repertoire aangevuld met covers van onder andere John Mayer, Joe Bonamassa, Jimi Hendrix en Eric Clapton. Maar ook prachtige ballads van onder andere Peter Green zitten in het te gekke programma. Hoe dat klinkt? Op vrijdag 17 november kun je het beleven in Woodies aan de Beekstraat in Elburg. Aanvang 21.00 uur en de toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)