OLDEBROEK - Wat hebben dorpen als Asch, Alverna, ‘t Loo en Zuilichem gemeen? In al deze dorpen moeten mensen meer dan 5 kilometer reizen om geld te kunnen pinnen. Dat vindt het CDA een onwenselijke situatie.

In steeds meer dorpen en kernen verdwijnt de pinautomaat. “En dat is een zorgelijke ontwikkeling”, aldus Elsa Rijssenbeek statenlid voor het CDA Gelderland. “Leefbaarheid is een van de speerpunten van het CDA Gelderland. Om de leefbaarheid in het buiten gebied te kunnen behouden is het van belang dat de basisvoorzieningen in stand worden gehouden. Een pinautomaat is zo’n belangrijke basisvoorziening. En die staat in onze provincie onder druk. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat in Gelderland veel witte vlekken zijn. Dit zijn gebieden waar geen pinautomaat beschikbaar is binnen 5 kilometer.”

Vandaag vragen door de gehele provincie diverse afdelingen van het CDA in Gelderland, van Oldebroek tot Buren en van Berkelland tot Wijchen, aandacht voor deze problematiek en doet de fractie van het CDA Gelderland hetzelfde tijdens de behandeling van de begroting in Provinciale Staten.

Het CDA Gelderland zet zich in voor de leefbaarheid in de buiten gebieden. Voorzieningen op platteland dreigen steeds verder te verdwijnen. Een van die voorzieningen is de beschikbaarheid van contant geld voor de inwoners op het platteland. De eerste verantwoordelijkheid hiervoor berust bij de financiële instellingen zelf maar de overheid kan wel het initiatief nemen om met financiële partijen in gesprek te gaan om met hen de gevolgen te bespreken. Het CDA roept Gedeputeerde Staten op om de witte vlekken in kaart te brengen en vervolgens in gesprek te gaan met de financiële instellingen. Het doel van het gesprek moet zijn om te komen tot afspraken om de beschikbaarheid van contant geld voor inwoners van het platteland op peil te houden en waar nodig weer op peil te brengen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment