Afgelopen woensdagavond werd in de gemeenteraad van Oldebroek gesproken over de kaderbrief als richting voor de komende begroting 2015. De raad kon hier het College nog aanwijzingen en opmerkingen meegeven voordat zij de begroting zouden maken. Wat echter bleek was dat eigenlijk alles was dichtgetimmerd en er van meedenken geen sprake kon zijn. De coalitiepartijen Christenunie, SGP en ABO (Algemeen Belang Oldebroek) waren hier duidelijk in.

De VVD en CDA waagden toch de poging de hondenbelasting af te schaffen. Dit is een volstrekt willekeurige belasting, waar geen enkel beleid tegenover staat, die de gemeente nog met inflatie wil verhogen en een select deel van de bevolking treft. Dat honden ook nog een grote sociale rol spelen en een veiligheidsfunctie hebben werd gemakshalve aan voorbij gegaan.

Afgelopen jaar heeft VVD deze motie samen met ABO ingediend, maar werd toen door CU en SGP afgewezen.

VVD: 'Maar wat schetst onze verbazing, de ABO stemt nu ineens voltallig tegen! Daar waar zij als oppositie fel voorstander van waren, zijn zij nu in het College niet meer bereid hun opvatting gestand te doen. Wel gaf woordvoerder Verberk aan mee te willen werken als de gemeente geld over heeft. Een lege huls dus. Na 2 maanden op het pluche toont ABO haar ware gezicht. Dit belooft wat voor de komende 4 jaren!

De Abo zakt in juni al door het ijs!'

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment