Het grotendeels leegstaande bedrijventerrein H2O biedt de ruimte voor noodopvang van vluchtelingen. Het terrein is goed bereikbaar zodat op korte termijn enkele noodvoorzieningen georganiseerd kunnen worden. Ook leegstaande panden in de gemeente kunnen mogelijk als tijdelijke noodopvang dienen.

De vluchtelingen problematiek grijpt ons sterk aan. Zo is er al veel particulier initiatief. Mensen nemen momenteel vluchtelingen in huis en dat is niet zonder risico. Daarom ziet D66 liever dat de gemeente plek weet te bieden aan de mensen in nood. Wij vinden dat onze gemeente zich van haar meest sociale kant moet laten zien door mensen, die – vaak getraumatiseerd – door jaren van oorlog en geweld, hier aangekomen, goed op te vangen.

Het H2O-terrein is, zeker de laatste maanden, veelvuldig negatief in het nieuws geweest en weet de gemoederen flink bezig te houden. Tot nu toe is het bedrijventerrein vooral voor veel mensen een doorn in het oog. Wij roepen de gemeente Oldebroek op om te onderzoeken of het H2O-bedrijventerrein ingericht kan worden voor de opvang van vluchtelingen, zodat dit terrein eindelijk eens een positieve impact op mensenlevens kan hebben.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment