REGIO - Op zaterdag 14 juni is tijdens algemene ledenvergadering van CDA Gelderland Jan Jacob van Dijk gekozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015. Op dit moment is hij gedeputeerde voor het CDA in Gelderland. Jan Jacob is 49 jaar oud, gehuwd en drie kinderen. Voorzitter van CDA Gelderland, Peter Drenth, over deze voordracht: "Jan Jacob heeft de afgelopen vier jaar laten zien veel voor Gelderland en haar inwoners te kunnen betekenen. Ik ben blij dat hij dit ook de komende vier jaar voor het CDA wil doen."

Jan Jacob van Dijk is al lange tijd politiek actief voor het CDA; sinds zijn studententijd was hij secretaris van een provinciale afdeling van de jongerenafdeling van het CDA (CDJA) en vanaf 1994 lokaal actief bij de afdeling van CDA Culemborg. Daar was hij van 1998 tot 2002 actief raadslid, totdat hij gekozen werd als lid van de Tweede Kamer in juli 2002. Met een korte onderbreking was hij tot de verkiezingen van 2010 lid van de CDA fractie in de Tweede Kamer. Daarna werd hij voorgedragen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2011.

"Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met alle andere CDA-ers zullen we stevig aan de bak gaan om in maart 2015 een mooi resultaat neer te zetten. De ambitie is om weer de grootste partij van Gelderland te worden."

In een Algemene Ledenvergadering van 22 november van dit jaar zullen de leden van het CDA de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vaststellen.

--

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment