Stem

REGIO - Op 18 maart is het weer zover. Gelderlanders kunnen die dag stemmen op de partij waarvan zij vinden dat die het beste hun belangen in Provinciale Staten van Gelderland kan behartigen. Binnenkort gaan de campagnes van de 19 partijen die in Gelderland meedoen van start.
Ook de provincie informeert over de verkiezingen.

Informatie

Op 26 februari wordt huis aan huis een informatiekrant verspreid en de provinciale website heeft vanaf 25 februari een speciale verkiezingspagina (www.gelderland.nl/verkiezingen) met informatie over de provincie en de deelnemende partijen. Ook is vanaf die dag de StemWijzer actief. voor mensen die nu nog niet weten op welke partij ze willen stemmen, kan de StemWijzer van pas komen.

Twee formulieren

Elke stem telt trouwens dubbel! De leden van Provinciale Staten kiezen op 26 mei de leden van de Eerste Kamer. Dus ook daarop heeft deze stem invloed. De 18e maart is een bijzondere dag. Voor het eerst zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten gecombineerd met de verkiezingen voor de Waterschappen. Iedereen krijgt op het stembureau dus twee formulieren waarop een vakje rood kan worden gemaakt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment