thumbnail Reinier Mulder

OLDEBROEK - Reinier Mulder is, met  brede bijval van de raad, gevraagd als informateur voor de vorming van een coalitie voor de gemeente Oldebroek.  Reinier werkt als gastdocent Rechtstaat en Parlementaire democratie bij ProDemos en is sinds 1995 raadslid voor de ChristenUnie. Hij woont met zijn vrouw en hun drie kinderen in Zwolle-Zuid.

Er zijn bij de gemeenteraadsverkiezing jonge lijsttrekkers door de stemmers in de raad gekozen. Ard Overkempe met Duurzaam Oldebroek wist 1 zetel te behalen en Tom de Nooijer met Christelijk Verbond Oldebroek  (CVO) 3 zetels. ChristenUnie Oldebroek behaalde met Popke Graansma de meeste zetels 6. Algemeen Belang Oldebroek met Andre Boer is van 3 naar 4 zetels gegaan. CDA Oldebroek met Wilco van der Horst behaalde  2 zetels en met twee stemmen meer hadden zij ook een restzetel kunnen bemachtigen. SGP Oldebroek met Erik Doornwaard bleef steken op 2 zetels. Henk Kemp met VVD Oldebroek 1 zetel. D66 Oldebroek met Frank van 't Ende haalde het niet.

De dag na de verkiezingen kwamen de nieuwe raadsleden naar de raadzaal om hun visie op de verkiezingen te geven en de voorkeurstemmen te vernemen. De Christen Unie Oldebroek zal als grootste partij het initiatief nemen in de formatie vorming.

De raadsleden spraken de wens uit voor een constructieve samenwerking. Namens CVO sprak Tom de Nooijer uit dat zij beschikbaar zijn, dit liet de lijsttrekker direct na afloop van de verkiezingen ook schrijven in de Stentor. Henk Kemp van de VVD refereerde aan de inbreng van PvdA - Burgerpartij Oldebroek politicus Bert-Jan Dokter die na jarenlange inbreng en inzet in de gemeenteraad zeker gemist zal worden. Deze partij heeft er voor gekozen in 2022 niet deel te nemen,

thumbnail Gemeenteraad bijeenkomst 17 maart 2022 v11

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment