thumbnail BJ2020

Zes maanden na de Tweede Kamer verkiezingen zit er nog steeds een demissionair kabinet. Omdat gekozen politici zó verschrikkelijk met zichzelf bezig zijn dat ze louter willen praten over met wie ze níet willen praten. Terwijl er heel wat te bespreken valt over hoe Nederland door crises gelaveerd kan worden, werden 2 welwillende linkse partijen weggestuurd.

De Corona pandemie en gevolgen kosten véle miljarden. Iedere Euro kan maar één keer uitgegeven. De stikstof crisis heeft veel impact. VVD, CDA, D66 & CU bedachten zelfs demissionair dat boeren dan maar onteigend moeten gaan worden. Vervolgens de boeren geschrokken, getergd en boos. Gek, hè?

Het stikstof dossier heeft óók raakvlak met de met de volkshuisvesting en woningmarkt crises. Gemeenten kunnen dat niet oplossen als slapend Den Haag niet met beleid en budget komt. Ook hier zullen vele miljarden nodig zijn. En draconische maatregelen. Zodat ook jongeren en starters kansen krijgen om te huren of te kopen. Een compleet overspannen markt moet onder controle gebracht.

Wat kan Oldebroek zelf doen? Vooral veel wensen, met een lege portemonnee. De weerstandsratio van Oldebroek is tot historische diepte gezonken. In het Nederlands: Het geld is op.

Reken er maar op dat de politiek juist nú graag wil ‘uitdelen’, want de gemeenteraadsverkiezingen zijn over zes maanden. Terwijl lokaal nog grote zaken spelen. De bouw van nieuw Integraal Kind Centrum Wezep-Noord, aanbesteding zwembad De Veldkamp, nieuw sportpark WHC, WTC & VLS, Regionale Energie Strategie of de nieuwe op- en afrit A28 in Wezep. Om een paar flinke dossiers te noemen.

Bij gebrek aan eigen vermogen liggen marktwerking valkuilen op de loer: De kosten voor de samenleving, de opbrengsten naar het grote geld.

De ABBA comeback is pijnlijk treffend: “Money, money, money. Always sunny. In the rich man's world

Nu maar hopen dat ABBA “Waterloo” niet opnieuw uitbrengt, hè.

Bert-Jan Dokter
Fractievoorzitter PvdA / Burgerpartij Oldebroek

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment