Donderdagavond 27 november was er een gemeenteraad vergadering met maar één onderwerp namelijk de veranderingen bij de WMO, jeugdzorg en participatie wet. Deze veranderingen moeten van “”Den Haag”” in 2015 ingevoerd worden. De gemeente gaat deze taken overnemen, voor minder geld. Het zal niemand verbazen dat dit een grote en moeilijke taak is voor de gemeente. In de afgelopen maanden is hier uitvoerig over gesproken in allerlei commissies. Natuurlijk waren er nog wel wat vragen en opmerkingen maar uiteindelijk stemde de raad unaniem voor de college voorstellen.

Al enige maanden lag er een verzoek van de voedselbank om financiële steun. Het college had deze steun in eerste instantie afgewezen. Veel partijen hebben contact gehad met de voedselbank. Het is duidelijk dat ze, geheel belangeloos, goed werk doen. Ondanks het “”maatwerk”” van de sociale dienst van de gemeente, vallen er toch mensen tussen wal en schip. De voedselbank is helaas nodig.

Het college wil graag dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer werk ervaring opdoen. Dit verhoogt de kans dat men weer werk vindt. De voedselbank is bereid enige mensen hierin te begeleiden. Een mooi aanbod! In 2015 krijgt de voedselbank €5000,-. Deze motie werd door alle partijen gesteund behalve de VVD.

Fractie ABO

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment