VVD Oldebroek

De afgelopen tijd was heftig. Het coronavirus sloeg hard toe in Oldebroek. Een groot aantal inwoners kreeg daadwerkelijk te maken met het virus, en werden ziek. Ook een flink aantal inwoners, met name ouderen, zijn zelfs overleden aan de gevolgen. Gelukkig is het virus nu enigszins onder controle, en worden de beperkingen die aan ons werden opgelegd beetje bij beetje verlicht.

Naast het grote leed, worden nu ook de economische en financiële gevolgen zichtbaar.

De gemeente doet haar best om inwoners en ondernemers te ondersteunen, maar de kosten zijn hard opgelopen, terwijl inkomsten achter blijven. Dat betekent dat de Raad de komende periode moet zoeken naar pijnlijke mogelijkheden om het huishoudboekje weer op orde te krijgen.

De woningbouw had het de afgelopen periode moeilijk vanwege de stikstof maatregelen en de corona gevolgen. Op dit moment lijkt er weer beweging te komen in plannen en bouw.

Daarom is  het wonderlijk dat het college nu met plannen komt  om bij op locatie Atlantis, een locatie met zicht over de hele polder Oldebroek, 10 sociale huurwoningen te laten bouwen, en dus op een financiële strop aanstuurt.

Aan de andere kant wil het college plannen maken en onderzoeken doen naar een rondweg rond kern Oldebroek. En pas op de plaats maken met snelle woningbouw in Oldebroek West 3! Dus ook sociale woningbouw. Terwijl bouwen juist prioriteit heeft!

Plannen voor een rondweg zijn al eens de revue gepasseerd. Toen al werd gewezen op bouwen in het open gebied tussen Oldebroek en Oosterwolde, het links laten liggen van de kern, en dus dramatisch voor de middenstand, grondonteigeningen langs de Zuiderzeestraatweg, verloren gaan van weidevogel broedgebied, enz

Omdat Oldebroek West 3 relatief goedkope grond betreft en de kosten voor een rondweg niet zijn in te schatten, lijkt het de VVD op dit moment een slecht en bovenal onverantwoord plan.

Namens de VVD fractie,

Henk Kemp

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment