tan

OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek (Gelderland) heeft mw. Tanja Haseloop - Amsing (52) bij Commissaris van de Koning Dhr. Berends voorgedragen als kandidaat burgemeester namens en voor alle Oldebroekers. Na de raadsvergadering waarin dat besluit werd genomen togen de leden van de Oldebroeker vertrouwenscommissie, meteen op naar het Groningse Leek, de woonplaats van mevrouw Haseloop, om persoonlijk de felicitaties over te brengen én een bos bloemen, vanzelfsprekend. “Ik liep de hele week al met Oldebroek in m’n hoofd rond en was de hele dag best zenuwachtig, hoor” bekende mevrouw Haseloop na een hartelijke ontvangst in haar woning.

De Oldebroekers vulden al snel de woonkamer van de toekomstig Oldebroeker burgermoeder, terwijl ook dorpsgenoten en zelfs waarnemend burgemeester van gemeente Westerkwartier, Dhr. Koos Wiersma, binnen kwamen waaien voor felicitaties.

“Er was meteen een klik met de vertrouwenscommissie en m’n echtgenoot en ik zijn al meermaals in Oldebroek op bezoek geweest. Een prachtige en diverse omgeving. We kijken er zó naar uit!” glunderde de aanstormend burgemeester energiek. Het werd een uiterst gezellige en spontane avond bij de familie Haseloop – Amsing in Leek, waarbij geproost werd met champagne en enthousiaste gesprekken werden gevoerd.

De volgende dag sprak RTV Noord met de huidige VVD fractievoorzitter in gemeente Westerkwartier: 'Ik wist dat ik tot de laatste drie kandidaten voor het burgemeesterschap behoorde, maar het is toch altijd wel een verrassing als je hoort dat je het bent geworden. Oldebroek is net als het Westerkwartier ook buurgemeente van een grote stad. Hier is dat Groningen, daar is dat Zwolle. Daarnaast wordt in beide gemeenten veel over de gemeentegrenzen samengewerkt.'

RTV Noord vroeg de voorgedragen burgermoeder wat de inwoners van Oldebroek van haar kunnen verwachten “Ik denk dat ik een toegankelijke burgemeester ben, die aanspreekbaar is en het leuk vindt om naar buiten te gaan en met mensen te praten. Maar in eerste instantie ga ik vooral luisteren”

“Iets wat in Oldebroek op dit moment erg speelt, en waar heel veel gemeenten in die regio mee zitten, zijn de ontwikkelingen rondom het vliegveld in Lelystad. Daar zijn toch wel wat zorgen over aanvliegroutes en dat soort dingen. Maar verder is het een mooie plattelandsgemeente, waar ondernemende mensen wonen. Ik heb er ontzettend veel zin in.” besluit Tanja Haseloop - Amsing haar interview met de verslaggever van RTV Noord.

Mevrouw Haseloop is door de gemeenteraad van Oldebroek voorgedragen aan Commissaris der Koning, Dhr. John Berends, van provincie Gelderland en aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van daaruit zal de kroonbenoeming volgen en de nieuwe burgemeester van Oldebroek zal vervolgens op 3 oktober 2019 worden geïnstalleerd in een openbare raadsvergadering.

Een verslag door:

Bert-Jan Dokter Fractievoorzitter PvdA / Burgerpartij Oldebroek

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment